Поділитись:

Як росіяни знімають у Луцьку готельні номери (фото, відео)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 03 травня 2023, 12:02
Як росіяни знімають у Луцьку готельні номери (фото, відео)

Нещодавно наші журналісти робили експеримент, в якому з'ясовували чи зможе росіянин орендувати квартиру у Луцьку або скористатися послугами профільних агентств. Тоді результати нас неприємно вразили, адже серед усіх опитаних власників квартир та агентств, тільки одна працівниця компанії з нерухомості нам відмовила.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили не зупинятися лише на орендодавцях та додатково перевірити принциповість готелів у місті. 

Цього разу ми називались Михайлом, який приїхав з Польщі і йому терміново необхідне місце для ночівлі. Проте молодий хлопець за національністю не поляк, а, на жаль, росіянин. Для перевірки обрали усім відомі готельні комплекси міста – «Noble Boutique Hotel», «Світязь», «Україна», «MOJO Boutique hotel», «Срібні лелеки» та ще декілька інших.

«Noble Boutique Hotel» став першим готелем, в який ми зателефонували. Він знаходиться на вулиці Кривий Вал. Там нам запропонували варіанти номерів для поселення, розповіли про додаткові послуги й здивувалися російському громадянству нашого вигаданого Михайла. Дівчина, що з нами розмовляла, спочатку розгубилась, але все ж таки поселити не відмовилась, а запропонувала нам оформити номер на інші документи.

«Noble Boutique Hotel»«Noble Boutique Hotel»
 

Наступним був «Світязь», що на вулиці Набережній. Хотіли замовити двомісний номер. Адміністратор розповіла, що станом на 27 квітня, вільним був лише один такий – за 1600 гривень. Нам повідомили, що кожен гість має показати документи, тому ми запитали, чи не буде проблем, якщо паспорти російські. Спочатку дівчина завагалась, проте запевнила нас, що проблем не буде.

«Є двомісний, 1600 гривень за одну ніч. Зачекайте, я мушу перевірити інформацію про паспорт. Ні, проблем не буде», - каже дівчина.

Готель «Світязь»Готель «Світязь»
 

У готелі з патріотичною назвою «Україна», що на вулиці Словацького, нашому Михайлу запропонували номер за трохи меншою ціною – 1400 гривень. Проте з російським паспортом також не відмовились заселити. Працівниця, яка підняла слухавку запевнила, що з поселенням в такому випадку проблем не буде. 

Готель «Україна»Готель «Україна»
 

Адміністраторка «MOJO Boutique hotel», що на Ковельській, 16, теж не відмовилась нас поселити. Нам запропонували одномісний стандарт за 1800 гривень або напівлюкс. Ми одразу поцікавились у дівчини, чи не виникне незручностей під час оформлення номера, адже паспорт у нас російський. 

«Ні, думаю, проблем не буде. Ми раніше вже поселяли гостей з російськими паспортами і все було добре», – каже працівниця готелю.

«MOJO Boutique hotel»«MOJO Boutique hotel»
 

«Срібні лелеки» – ще один відомий готельний комплекс у Луцьку. Він знаходиться на вулиці В'ячеслава Чорновола, 17. Тут нам також докладно розповіли про доступні варіанти номерів, про те, що входить у бронювання та цінову політику. Дівчинка, яка говорила з нашим журналістом, навіть не розгубилась, коли ми запитали її про поселення з російським паспортом і не відмовила нам. До слова, під час розмови говорила вона українською.

«Ні, проблем з цим не буде, головне, що є відповідний документ», – каже адміністраторка.

Готель «Срібні лелеки»Готель «Срібні лелеки»
 

На вулиці Гаврилюка, 3а, знаходиться «Ribas Rooms Hotel». Його працівники напрочуд доброзичливо відреагували на наше запитання про поселення з паспортом країни-агресорки. Ми намагались замовити одномісний номер зі сніданком, і нашого «Михайла» таки погодились прийняти.

«Зі сніданком буде 1600 гривень, проблем з російським паспортом не буде», – зазначила працівниця. 

«Ribas Rooms Hotel»«Ribas Rooms Hotel»
 

Рекреаційний комплекс «Рестпарк», що знаходиться за містом, на вулиці Рівненській, 135, поселити нашого вигаданого росіянина також не відмовився. Як і в інших готелях, тут нам запропонували декілька варіантів номерів на вибір. Ми обрали кімнату, яка коштує 900 гривень за добу зі сніданком. Проте після того, як ми сказали, що є громадянами рф, дівчина одразу знітилась. Вона повідомила, що мусить уточнити цю інформацію у директора. Нам передзвонили за декілька хвилин і погодились поселити.

Рекреаційний комплекс «Рестпарк»Рекреаційний комплекс «Рестпарк»
 

Усі готельні комплекси, до яких ми телефонували, погодились прийняти вигаданого гостя з російської федерації. Проте варто зауважити, що адміністраторки на російську мову під час розмови не переходили й спілкувались лише українською. Коли нам говорили, що мусять уточнити інформацію у керівництва про поселення гостя з російським паспортом, ми сподівались на відмову, але так її і не почули.

Тим часом депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик закликав провести роз'яснювальну роботу серед керівництва готелів, які готові селити в себе громадян росії. Для цього він направив відповідне звернення до департаменту економічної політики Луцької міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів