Третина персоналу посольств РФ є співробітниками розвідки, – ЗМІ

Середа, 26 квітня 2023, 17:31

Близько третини персоналу російських посольств фактично є співробітниками розвідки.

Про це повідомляє «Шведське телебачення»» SVT, – пише Суспільне.

Діючи під дипломатичним прикриттям, російські розвідники захищені Віденською конвенцією, яка надає їм дипломатичний імунітет і звільняє їх від законів іноземної юрисдикції, відзначає SVT.

Шведське телешоу Uppdrag Granskning провело розслідування щодо 21 підозрюваного офіцера розвідки, які діють у Швеції або працювали раніше. Про це йдеться у другому епізоді документального серіалу розслідувань «Війна тіней Путіна» ( ”Putin's Shadow War”), який виходить в ефір 26 квітня.

«Разом із організацією розслідувачів «Центр досьє» (Dossier Center) , яка має доступ до витоку баз даних із Росії, тепер ми можемо розкрити унікальні подробиці про їхнє минуле та те, що вони роблять у Швеції», – відзначають шведські журналісти.

     

Нещодавно Служба державної безпеки Швеції отримала список підозрюваних офіцерів російської розвідки, ідентифікований шведським телешоу. І 25 квітня Міністерство закордонних справ Швеції оголосило, що Швеція висилає п’ятьох російських дипломатів, нагадується у матеріалі.

Посол Росії у Швеції Віктор Татаринцев відмовився коментувати ситуацію з висилкою російських дипломатів.

29 березня МЗС Швеції заявило, що викликає посла Російської Федерації у зв'язку зі спробою втручання у процес подачі заявки країни на вступ до Північноатлантичного альянсу (НАТО).

5 квітня 2022 року міністерство закордонних справ Швеції ухвалило рішення про висилку з країни трьох російських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: