Поділитись:

Італія готова допомогти Україні захиститися та відновитися, – МЗС країни

Середа, 26 квітня 2023, 17:15
Італія готова допомогти Україні захиститися та відновитися, – МЗС країни

Італія допоможе Україні у відновленні, у наближенні до ЄС, а Росія повинна буде заплатити за завдану шкоду.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр і міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Антоніо Таяні журналістам на полях Українсько-італійської конференції з відбудови України, яка відбувається в Римі, – пише Укрінформ.

«Це дуже важливий день для всіх. Італія хоче підтримати Україну не лише на військовому, але також на цивільному, промисловому рівні. Ми готові до важливих інвестицій в Україну… Ми готові підтримувати Україну як майбутнього члена ЄС і учасника його внутрішнього ринку, що стане можливим також завдяки італійським компаніям. Конференція – це меседж Україні, це початок залучення Італії в Україні», – заявив Таяні.

Він зауважив, що Італія знаходиться на передовій у питанні відбудови України, країна солідарно стоїть на боці українського народу. Політик підкреслив, що реконструкцію треба починати зараз, не чекаючи завершення війни. Це стосується багатьох сфер, зокрема енергетики.

Росія, підкреслив віцепрем’єр, «має заплатити за руйнування, спричинені в Україні».

«Рим наполягає на тому, щоб москва виплатила збитки», – заявив член італійського уряду.

За оцінками міністра, участь у конференції беруть близько 1000 представників компаній з обох боків. На полях конференції також заплановано багато двосторонніх зустрічей.

Тайяні також продемонстрував репортерам браслет, зроблений зі сталі заводу «Азовсталь», який він носить на руці.

26 квітня в Римі проходить Українсько-італійська конференція з відбудови України. Українську делегацію очолює Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів