Поділитись:

У Польщі продовжать легальне перебування біженців з України

Вівторок, 18 квітня 2023, 09:58

Легальне перебування громадян України, які прибули до Польщі після 24 лютого 2022 року, буде продовжене й після 23 серпня 2023 року.

Як повідомляє Yavp.pl, це випливає з ухвалених минулого тижня Сеймом поправок до спецзакону про допомогу біженцям з України.

Згідно з цими поправками, легальне перебування біженців з України у Польщі буде продовжено до 4 березня 2024 року. На сьогодні поки кінцевою датою є 24 серпня 2023 року.

Довідково:
аби ухвалені Сеймом зміни набрали чинності, їх повинен ще погодити Сенат (можливо, відправити на повторний розгляд до Сейму) й лише після цього підписати президент.

Також проголосовані зміни регулюють становище українських учнів у Польщі. Вони зможуть навчатися тут довше і легально перебувати в Польщі (неповнолітні з батьками або законними опікунами). Учні початкових та середніх шкіл (szkół podstawowych i ponadpodstawowych) – до 31 серпня 2024 року, а випускники старших класів (матуристи), які складатимуть іспити, – до 30 вересня 2024 року.

Наразі українським біженцям гарантований притулок у Польщі до 24 серпня 2023 року, тобто 18 місяців з моменту початку повномасштабного вторгнення армії РФ на територію України.

Нагадаємо: Польща в односторонньому порядку заборонила переміщення через кордон на виїзд з України сільськогосподарської продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів