Поділитись:

Вже не вивезти: на «Ягодині» розвернули вантажі через заборону експорту до Польщі

Понеділок, 17 квітня 2023, 17:42

Рух експорту української продукції сільськогосподарського походження у пунктах пропуску в зоні діяльності Волинської митниці зупинений. Це стосується як експериментальної електронної черги для автоперевізників на МАПП «Ягодин», так само залізничного сполучення.

Про це 17 квітня повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

«Від 00:00 год. 16 квітня до 30 червня 2023 року Республіка Польща в односторонньому порядку заборонила переміщення через кордон на виїзд з України с/г продукції, зокрема усіх зернових культур, в тому числі: жита, пшениці, кукурудзи, а також овочів, фруктів, насіння, меду, хмелю, льону, коноплі, олії, м'яса, молочної продукції, яєць, вина, алкогольних виробів рослинного походження тощо», – йдеться у повідомленні.

Уже оформлені на МАПП «Ягодин-Дорогуськ» вантажі цієї категорії були повернуті з польського боку на українську сторону на підставі відповідного Розпорядження Міністра розвитку та технологій.

Нагадаємо: заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальський заявив, що імпорт зерна з України буде призупинено щонайменше до липня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів