Поділитись:

Імпорт зерна з України буде призупинено щонайменше до липня, – уряд Польщі

Неділя, 09 квітня 2023, 12:16

фото ілюстративне

Заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальський заявив, що імпорт зерна з України буде призупинено щонайменше до липня цього року.

Про це він розповів в інтерв'ю TVP Info, – пише Економічна правда.

Заступник міністра підкреслив, що Європейський Союз не зробив нічого, щоб допомогти польським фермерам. 

«Ефективність в перші години роботи нового міністра Роберта Телуса, за підтримки прем'єр-міністра і президента, а також в результаті переговорів з президентом Зеленським, показала, що ми здатні домовитися з Україною і тимчасово призупинити імпорт принаймні до липня», – сказав заступник глави Мінсільгоспу. – Я вважаю, і це моя думка, що Європейська комісія, особливо Німеччина і Франція (Франція, яка, природно, є проросійською), були зацікавлені в тому, щоб закласти міну під польсько-українські відносини».

З його слів, польсько-українська угода щодо зерна має стати першим кроком для вирішення сільськогосподарської кризи. 

Крім того, Ковальський висловив думку, що мита повинні бути введені на всю сільськогосподарську продукцію з України, і що це початок великої битви, яку польський уряд зараз веде з Європейською комісією, щоб захистити польське сільське господарство.

«Ми допомагаємо Україні, але ми повинні бути транзитною країною. Всі продукти повинні йти через Польщу, вони не можуть зашкодити польським фермерам, польським виробникам і спричинити кризу продовольчої безпеки», – сказав Ковальський.

Нагадаємо: польські фермери пригрозили на три дні заблокувати пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ», якщо не буде врегульоване питання продажу в Польщі українського зерна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів