Поділитись:

Українських біженців зобов'яжуть реєструвати авто у Німеччині

Субота, 15 квітня 2023, 06:16
Українських біженців зобов'яжуть реєструвати авто у Німеччині

Влада всіх 16 федеральних земель Німеччини вирішила не продовжувати пільговий період для власників українських автомобілів – це означає, що вони будуть зобов’язані зареєструвати транспортні засоби.

Як пише «Європейська правда», про це йдеться в публікації DW.

Згідно з чинними правилами, автомобілі з іноземною реєстрацією в Німеччині не мають права їздити дорогами країни довше, ніж рік після перетину кордону. Для багатьох українських біженців, які прибули на авто, тікаючи від збройної російської навали, цей період уже сплив.

Уряди низки німецьких земель пропонували дати українцям можливість їздити без реєстрації ще рік. Інші були проти, вказуючи на те, що значна кількість автомобілів без реєстрації становитиме у довгостроковій перспективі небезпеку для інших учасників дорожнього руху.

На засіданні комітету представників земельних урядів Німеччини з питань реєстрації автомобілів ухвалили рішення не подовжувати дію пільгового періоду для українських авто. Це означає, що всі українські автомобілі після року в Німеччині мусять бути поставлені на облік на загальних підставах.

У землях очікують остаточного узгодження процедури реєстрації українських автомобілів на одному з міжвідомчих засідань на початку травня. Деякі з них вирішили встановити перехідні періоди для українських авто.

Процедура реєстрації автомобіля у Німеччині передбачає зокрема техогляд, підтвердження німецького поліса страхування цивільної відповідальності та сплату річного автомобільного податку.

«Авто з України потрібно також розмитнювати, але в разі оформлення за процедурою переїзду на постійне місце проживання заявник може бути звільнений від сплати мита», – зазначає DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів