Поділитись:

Стрілянина на Набережній у Луцьку: один з учасників зізнався у вбивстві і раптово помер (відео)

Понеділок, 17 квітня 2023, 19:01
Стрілянина на Набережній у Луцьку: один з учасників зізнався у вбивстві і раптово помер (відео)

У Луцькому міськрайонному суді відбулося чергове засідання у справі про стрілянину, яка сталась кілька років тому на автомийці, що на вулиці Набережній. Тоді загинув чоловік, ще троє отримали поранення.

Після п'яти років судової тяганини на суді допитали експерта, а також випливли нові резонансні деталі розслідування. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

На чергове засідання обвинувачений Артур Безменов прибув у супроводі конвою та в кайданках. Знімати його суд заборонив. Безменову інкримінують дві статті Кримінального кодексу України – умисне вбивство та хуліганство. На черговому суді допитали експерта, який досліджував матеріали з місця вбивства, зокрема одяг обвинуваченого.

«У результаті моїх досліджень я не виявив ознак, що могли б свідчити про наявність слідів продуктів вибуху та пострілу на наданих на дослідження одягу та марлевими тампонами з мазками», – каже Олександр Колбасюк, колишній експерт Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Раніше разом із Безменовим за статтею про хуліганство судили і Євгена Зелінського. Однак, як стало відомо журналістам «Конкурент TV» чоловік помер за дивних обставин ще на початку повномасштабного вторгнення.

Відомо, що  26 квітня 2021 року суд змінив запобіжний захід Євгену Зелінському з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт та зобов’язав носити електронний браслет. 15 лютого 2022 року суд ще раз змінив запобіжний захід – Зелінського відпустили під особисте зобов`язання.

Уже 15 березня 2022 року захисник Євгена Зелінського попросив суд скасувати рішення про носіння його підзахисним електронного браслета, адже чоловік хотів стати на захист країни від рашистів і обороняти Київ. Прохання задовольнили. А вже трохи менше як через місяць – 8 квітня 2022 року на черговому засіданні прокурор Ілля Марценюк заявив про смерть обвинуваченого

Як виявилося, помер Євген Зелінський всього за кілька днів після зняття електронного браслета – 22 березня. За цим фактом відкрили кримінальне провадження, але його швидко закрили. Висновок судово-медичної експертизи свідчить про природну смерть.

Детальніше – дивіться у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів