Поділитись:

Волинянин вимагає в «Укрзалізниці» компенсацію за смерть сина (відео)

Неділя, 16 квітня 2023, 10:13
Волинянин вимагає в «Укрзалізниці» компенсацію за смерть сина (відео)

Мешканець Ковеля через три роки після загибелі сина на залізничних коліях звернувся до суду, аби «Укрзалізниця» компенсувала йому моральну шкоду за смерть дитини.

Суд першої інстанції задовольнив суму моральної компенсації лише частково, але держпідприємство подало апеляцію, – повідомляє ІА Волинські новини, посилаючись на сюжет ТРК «Аверс».

Трагедія з сином волинянина Валерія Виговського сталася 2018 року на залізничному шляхопроводі на перегоні Почайна – Борщагівка. На нього наїхав потяг. Унаслідок одержаних травм він загинув. Як і чому там опинився, невідомо.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження, але згодом закрили, оскільки в діях машиніста складу правопорушення не виявили.

У 2021 році батько загиблого подав позов проти «Укрзалізниці» на відшкодування моральної шкоди. Оцінив її у 300 тисяч гривень. Натомість представник «Укрзалізниці» в суді доводив: усе вказує на те, що це було самогубство.

Ковельський міськрайонний суд у лютому цього року задовольнив позов частково та постановив стягнути з акціонерного товариства «Українська залізниця» моральну шкоду батьку загиблого в розмірі 80 тисяч гривень.

«Укрзалізниця» подала апеляційну скаргу. На засідання, яке відбулося днями, ані батько загиблого, ані його адвокат не прийшли. Тому колегія суддів розглядала заяву без них.

Як зауважив представник «Укрзалізниці» Ігор Павлов, батько із сином проживали окремо. На його думку, сума моральної компенсації необґрунтована. Додав, що родичі загиблих під потягами подали чимало позовів до залізниці про відшкодування моральної шкоди, починаючи з 2021 року.

«Адвокатське об’єднання «Самопоміч», зокрема Вадим Таргоній, який є представником у цьому позивному провадженні, знаходять осіб, які якимось чином постраждали від дорожньо-транспортних пригод», – сказав Ігор Павлов.

Позови про відшкодування «Укрзалізницею» моральної шкоди родичам загиблих дійсно розглядаються у судах різних регіонів України. І представником позивачів, наприклад, у донецькому, дніпровському, вінницькому та волинському судах переважно є Вадим Таргоній.

Адвокат зазначив: спеціалізується на ДТП, тому має стільки справ по «Укрзалізниці».

«Я просто працюю в адвокатському об’єднанні, яке займається ДТП, тобто всіма видами дорожньо-транспортних пригод за участі автомобілів, автобусів, трамваїв, поїздів. Представляємо і потерпілих, і водіїв»,  – зазначив він.

Свою відсутність на засіданні адвокат пояснив тим, що справа типова, а власну позицію він разом із позивачем заявили раніше. Однак, як запевнив представник залізниці, ні адвоката, ні позивача не було на засіданнях і першої інстанції.

Колегія суддів ухвалила нове рішення: в позові волинянина до «Укрзалізниці» про відшкодування моральної шкоди за смерть сина відмовити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
28 березня 2024
13 березня 2024
09 лютого 2024
22 січня 2024
10 грудня 2023
27 листопада 2023