Поділитись:

Храми – надбання громади: на Волині вірян «МП» закликають переходити в ПЦУ з настоятелями (відео)

Субота, 08 квітня 2023, 10:05
Храми – надбання громади: на Волині вірян «МП» закликають переходити в ПЦУ з настоятелями (відео)

фото ілюстративне 

У Луцьку хочуть забрати землю в Української православної церкви, названої в народі «московським патріархатом». Таку заяву зробив депутат Луцької міськради Михайло Наход. Тож депутати ініціювали скликання позачергової сесії міської ради, проте поки що дата її проведення невідома. Натомість Волинська обласна та Луцька районна ради вже визначилися, коли збиратимуться з цього питання.

Про те, що означатиме, якщо Луцька міська громада забере право користування землею в УПЦ «МП», розповів головний редактор сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» Андрій Лучик в програмі «Слово редактору». 

Зі слів Андрія Лучика, фактично це буде політичне рішення, яке може бути оскаржене в судах.

«Фактично ж УПЦ «МП» – філіал Російської православної церкви. Відтак несе наративи, шкідливі для українського суспільства і державності. І 24 лютого – тому доказ. Війна – це стан, коли або ти, або тебе. Коли залишається лише чорне і біле. Коли є тільки свої і є чужі. Тому закликаю вірян і священнослужителів визначатися: ви з ким? На чиєму ви боці? України чи релігійної організації, якою керують з росії?» – зазначає головний редактор ІА «Конкурент».

Проте Андрій Лучик наголошує, що такий стан подій не означає, що всі священники УПЦ «МП» є агентами кремля. Більшість із них – це порядні люди, які бояться порушити присягу, яку давали при вступі на службу Божу. І не всі прихожани «МП» є зазомбованими аватарами. І чим далі, тим більше вірян покидають «московські» храми і переходять в церкви ПЦУ.

«Ці ж храми є надбанням релігійної громади, а не церковних очільників. Тому справедливо переходити в ПЦУ не поодинці, а цілою громадою. Разом із храмом. Для цього потрібно зібрати збори і висловити своє рішення», – зауважує автор і ведучий програми.

Тож Андрій Лучик закликає волинян не бути байдужими та вмовляти священнослужителів приєднуватися до ПЦУ і разом зі своїми настоятелями переходити в її лави.

Нагадаємо: згідно з опитуванням, яке провели у телеграм-каналі Луцьк Бентежний, 90 % респондентів вважають, що варто забирати землю в УПЦ «МП».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів