Поділитись:

Чи будуть надсилати повістки в «Дії»: у Мінцифрі остаточно відповіли

Субота, 08 квітня 2023, 00:07
Чи будуть надсилати повістки в «Дії»: у Мінцифрі остаточно відповіли

Надсилати повістки через «Дію» в Україні не будуть, оскільки є визначені способи доставки. Чутки про це виникли через те, що через цей сервіс почали приходити судові сповіщення.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на заяву керівника з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислава Баніка в інтерв’ю YouTube-каналу «Розмова».

«Ні, повістки не будуть приходити. Політична позиція, що «Дія» – це не сервіс роздачі повісток», – сказав він.

З його слів, є визначені способи, як доставляється повістка.

Банік висловив припущення, що тема щодо повісток в «Дії» з'явилася через те, що в сервісі деякий час тому запустилися судові сповіщення.

«Це якщо хтось потрапляв в ДТП, тобі приходить як повістка, так і смс-ка. Ми запустили разом з Державною судовою адміністрацією відповідні сповіщення», – сказав він.

З його слів, це дешевше, оскільки не треба платити за смс. Кожна смс коштує 30 копійок за доставку, а в «Дії» це безплатно.

«Запускається судове сповіщення, люди починають підмінювати поняття і кажуть повістки судові через «Дію», на наступному етапі зникає слово «судові» і лишаються повістки через «Дію», – пояснив Банік.

Банік додав, що «це все страх людей, накручені фейки».

Нагадаємо: раніше віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров заявив, що в Україні запустити видачу повісток через месенджери технічно неможливо принаймні цього року. До цього народний депутат з фракції «Слуга народу» Федір Веніславський розповів, що у Верховній Раді розглядають можливість вручення повісток через месенджери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
13 березня 2024
09 березня 2024
18 січня 2024
06 січня 2024
09:40
28 грудня 2023
23 грудня 2023
21 грудня 2023