Поділитись:

Ковельчанина засудили на три роки за ухилення від призову

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 21 березня 2023, 12:32

Ковельський суд призначив три роки тюрми ковельчанину, який п'ять місяців ухилявся від мобілізації.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду. 

Чоловік отримав повістку ще 24 жовтня 2022 року, проте до центру комплектації з того часу так і не з'явився. Він повинен був прийти протягом двох днів, але вирішив знехтувати своїм обов'язком.

Проти нього розпочали кримінальну справу за статею 336 ККУ (ухилення від призову на військову службу), яка передбачає від трьох до п'яти років позбавлення волі. Засідання суду відбулося 15 березня 2023 року, на якому «ухилянт» визнав свою провину. 

За словами обвинуваченого, він вирішив не йти на службу, бо має хвору матір, за якою потрібно доглядати. До того ж, у нього є двоє дітей, яких потрібно забезпечувати. У своєму вчинку чоловік розкаявся та просив суворо не карати.

«Оскільки у нього на утриманні дружина, двоє дітей, та хвора матір він вирішив ухилитися від призову на військову службу під час мобілізації, тому не прибув на вказаний час та дату для проходження військової служби. У скоєному розкаюється, просив суворо не карати», – йдеться у вироку.

Проте у його розповіді суд знайшов нюанси. Матір, за якою він мав доглядати, живе окремо від нього та немає жодних працездатних обмежень. Ба більше, малолітня дитина, що потребує забезпечення, не його. Вона від колишнього чоловіка дружини, який справно платить аліменти та сам забезпечує своє чадо.

«У свідоцтві про народження дитини батьком зазначений колишній чоловік дружини, який як з`ясовано із слів обвинуваченого сплачує регулярні аліменти. Мати проживає окремо від сім`ї обвинуваченого, має певні захворювання, зі слів обвинуваченого висновків про обмеження її працездатності та/або піклування відсутні. Вона не є особою пенсійного віку», – зазначають у вироку.

Суд визнав чоловіка винним та присудив йому мінімальне покарання – три роки позбавлення волі. Протягом 30 днів засуджений може оскаржити це рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
25 березня 2024
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
19 березня 2024