Поділитись:

Як Фонд Сергія Притули допомагає у підготовці до контрнаступу (відео)

Четвер, 06 квітня 2023, 21:50

Фонд Сергія Притули один з найбільших благодійних фондів України, що допомагає боротись з окупантами. В рамках діяльності проєкту було закуплено сотні одиниць бронетехніки, безліч коптерів та тисячі одиниць різної військової номенклатури. Також минулого року за рахунок зборів Фонду вдалося придбати супутник та 3 Байрактари.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» керівник військового напрямку Фонду Сергія Притули Роман Сініцин розповів, як Фонд долучається до підготовки ЗСУ до контрнаступу.

«Ми допомагаємо новоствореним підрозділам різними технічними засобами. З приміром, зараз цілий ряд нових бригад отримують комплекси «Валькірія» – це літаки, що можуть летіти на 30-40 км, виявляти цілі та корегувати вогонь артилерії. Є якісь проєкти зі зв’язком пов’язані, коли ми відгружаємо створеним підрозділам якісь партії цифрових рацій і т.д., для того, щоб збільшити їхню спроможність. Є якісь «штуки», про які рано говорити, але ми їх трішки пізніше анонсуємо, але це прямо пов’язано з можливим контрнаступом. Ми постійно тримаємо руку на пульсі, ми постійно знаходимось у взаємодії з військовими і наші військові координатори і на Донбасі і в інших регіонах, щодня об’їжджають військові частини і у них є пені запити, що постійно корегуються, у зв’язку з тим, що можливо ми будемо наступати найближчі місяці», – каже він.

Також у випуску Роман Сініцин розповів про те, яку бронетехніку закупили силами Фонду та скільки трофейних танків було відремонтовано для потреб ЗСУ.

Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів