Поділитись:

Україна готова на переговори щодо Криму, якщо ЗСУ дійдуть до його кордонів

Четвер, 06 квітня 2023, 10:10
Україна готова на переговори щодо Криму, якщо ЗСУ дійдуть до його кордонів

Один з радників президента Володимира Зеленського Андрій Сибіга заявив, що Україна готова обговорити майбутнє Криму з росією, якщо ЗСУ досягнуть кордону окупованого росією півострова.

Про це він сказав в інтерв'ю Financial Times, – пише Українська правда. 

«Якщо нам вдасться досягти наших стратегічних цілей на полі бою і коли ми будемо на адміністративному кордоні з Кримом, ми готові відкрити дипломатичну сторінку для обговорення цього питання... Це не означає, що ми виключаємо шлях звільнення (Криму) нашою армією», – зазначив Сибіга. 

Його слова стали «найбільш чіткою заявою про зацікавленість в переговорах з рф» з квітня 2022 року, – йдеться у виданні.

Крім того, слова Сибіги можуть заспокоїти західних чиновників, які «скептично ставляться до здатності України повернути півострів і побоюються, що будь-яка спроба зробити це військовим шляхом може підштовхнути президента рф володимира путіна до ескалації війни, можливо, із застосуванням ядерної зброї».

Наразі президент Зеленський виключив мирні переговори з рф доти, доки російські війська не залишать всю територію України, включно з Кримом.

Сибіга займається питаннями зовнішньої політики в Офісі Президента. За його словами, президент і його помічники зараз говорять про Крим, оскільки українська армія наближається до початку контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
07:20
10 квітня 2024