Поділитись:

Благодійники «подарували» луцькій школі уявне авто за п'ять мільйонів

Субота, 01 квітня 2023, 10:00
Благодійники «подарували» луцькій школі уявне авто за п'ять мільйонів

Волинські податківці під час камеральної перевірки звіту від благодійного фонду «Добра справа» виявили розкішний подарунок – автомобіль для луцького ліцею №18 за понад 5 мільйонів гривень. Все б нічого, та в школі про таке авто – ні сном, ні духом.  

У ліцеї Луцька були неабияк здивовані, коли до них подзвонили і запитали, чому вони не ставлять на баланс подаровану їм автівку вартістю 5 мільйонів 300 тисяч гривень. Адже якщо вірити цінам в інтернеті, це міг би бути якийсь Porsche, Jaguar або ж Aston Martin, – йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс»

Проте директор ліцею №18 Сергій Скороход запевнив, що жодних автомобілів школа ніколи не мала:

«Для мене було великим здивуванням, коли в мене запитали, що нам на ліцей благодійна організація подарували автомобіль, – зазначив очільник освітнього закладу. – Перше: такої організації я не знаю і ми з нею не співпрацюємо. Друге: автомобіля ніхто не дарував і ніхто навіть не показував, тому в ліцеї ніякого автомобіля немає і ніхто не давав».

Як зʼясувалося під час камеральної перевірки звіту про використання доходів неприбуткової організації «Благодійний фонд «Добра справа» в частині використання імпортованої гуманітарної допомоги встановлено, що гумдопомога у вигляді одного автомобіля вартістю понад 5 мільйонів надійшла саме у 18-ту школу. У фонді спочатку коментувати це не стали, мовляв, спершу самі мусять зʼясувати і тоді вже пояснять журналістам.

Згодом очільник БФ «Добра справа» Юрій Слива розповів, що у звіті нібито допустили банальну помилку, відтак позиція з автомобілем на суму у понад 5 мільйонів підтягнулась під 30 контрагентів. Мовляв, такого автомобіля не завозили і нині розбираються з податковою.

До слова, пояснення щодо фантомного автомобіля, якого не одержували, надавали і в обласній онколікарні.

«До нас звертались із запитом, чи ми отримували автомобільні засоби. Ми відписались, що не отримували. Був запит стосовно транспортного засобу, але не була вказана ні марка, нічого», – прокоментував директор КП «Волинський обласний медичний центр онкології» Юрій Малімон.

Знають про цю ситуацію і в громадській організації «Фонд «Новий Боратин», адже такий дороговартісний автомобіль, відповідно до звіту «Доброї справи», нібито передали і їм.

«Маємо з ними співпрацю, але по інших речах. Однак автомобіль нам не надавався. Не отримували ми такого автомобіля, – зазначив керівник ГО «Фонд «Новий Боратин» Микола Корчук. – Я думаю, що це якась помилка бухгалтерії, того, хто подавав звіти. Такі речі передаються публічно, складаються акти прийому-передачі».

Аби зʼясувати правду, журналісти телеканалу надіслали запит до волинської податкової. Нині ж податківці розбираються з тим, чи це дійсно була помилка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів