Поділитись:

Пішли тріщини, стіни «їсть» пліснява: лучани скаржаться на аварійний будинок (відео)

Четвер, 30 березня 2023, 17:31
Пішли тріщини, стіни «їсть» пліснява: лучани скаржаться на аварійний будинок (відео)

У Луцьку на вулиці Генерала Шухевича будинок перебуває в аварійному стані: стіни тут осипаються та вкриті пліснявою.

Мешканці розповідають – капітального ремонту тут не було давно. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

«Найбільша біда з щитком електричним. Він постійно смердить в підвалі. І от виходжу з хати я вимикаю всі електроприлади, бо я боюся що замкне все. Викликали електрика, приходить крутить, тиждень проходить, а воно все одно смердить. Ось така в нас біда», – каже мешканка аварійного будинку.

Людям вже ввірвався терпець, тож вони зареєстрували звернення на платформі «Відкрите місто».

«Тріщини у стінах, чорна пліснява, обвалюється штукатурка прямо на землю. Будинок вкрай занедбаний, гниє та розсипається і ЖКП нічого не роблять. У під'їздах прибиральниці лише «освячують» сходи водою, не миють. Мухи та жуки, які застрягли у павутинні, у міжсходинкових вікнах, деякі старші за мене, і їх ніколи звідти не витягали, вікна ніколи не мили. Павутиння звисає зі стель. Але найстрашніше – це чорна пліснява і штукатурка, яка сиплеться на голови. Центральна частина Луцька, всього 6 будинків на вулиці і такий жахливий вигляд! Прошу вжити заходів!», – йдеться в зверненні.

В результаті на звернення відреагували. І працівники ЖКП №3 провели тут перевірку. Виконувач обов'язків директора підприємства Олександр Мартинюк каже, що ця багатоповерхівка була збудована давно, у 1950-60-их роках минулого століття. Тож зовсім не дивно, що дім почав  «тріщати по швах».

«На сьогодні  в будинку є 2 тріщини на яких розміщені маяки за якими спостерігається. Одна з 2014 року яка не збільшувалась, але в зв'язку зі зверненнями було додатково поставлено ще 4 маяки, щоб побачити прогресує вона, чи залишається на місці. Хоча поквартирний огляд вказав на те що всередині тріщин немає», – каже Олександр Мартинюк.

 Кажуть, про проблеми знають, але вирішити їх можливості немає. Виконувач обов'язків директора підприємства зазначає, що Управитель виконує роботи у будинку, коштом виключно тих коштів які сплачують його співвласники. А у цьому будинку деякі жителі заборгували чималу суму грошей.

«Боргів мали 50 тисяч гривень тобто фактично на будинку було 20 тисяч гривень за які можна було б щось виконувати, однак в лютому був проведений ремонт покрівлі і відповідно на сьогоднішні там коштів немає для проведення будь-яких інших робіт. Це борг за останні 3 роки з 64 квартир 11 боржників»

Та навіть попри це, каже Олександр Мартинюк , в будинку систематично проводять необхідні роботи: чистять каналізацію, прибирають, слідкують за належним станом прибудинкової території тощо. Олександр Мартинюк каже, аби вирішити усі наявні в будинку проблеми потрібні кошти.

«Допоки люди не зрозуміють, що це є їхній будинок, який не обмежується квартирою, і не погасять борги, нічого не буде»

Виходить, що через деяких мешканців, які з незрозумілих причин уникають плати за утримання будинку – багатоповерхівка на вулиці Генерала Шухевича 4 перебуває в такому жахливому стані. Чи зміниться ситуація – покаже час. 

Детальніше дивіться у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів