Поділитись:

Волинський гвардієць займається дизайном окопів та вогневих позицій (фото)

Середа, 29 березня 2023, 15:41

Волинський гвардієць Ростислав раніше працював ландшафтним дизайнером,  а тепер облаштовує  окопи.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці військової частини 11441 Національної гвардії України м.Луцьк.

«Працював ландшафтним дизайнером. Тепер займаюся дизайном окопів і вогневих позицій», – жартує солдат-гвардієць Ростислав.

До повномасштабного вторгнення він здобув освіту бакалавра за спеціальністю «Ландшафтний дизайн». Фах обирав, виходячи з власного досвіду роботи на землі, у власному господарстві.

«Просто у мене це непогано виходить. І мені справді подобається працювати з ландшафтом і рослинами», – каже гвардієць.

Він виконував замовлення в Києві та інших містах. Не лише у приватних замовників. Працював і над висадкою сакур у публічних просторах столиці. У рідному смт на Волині теж допомагав сусідам прикрасити присадибні ділянки, розбити газон, посадити дерева чи надати їм декоративної форми.

 

Від початку повномасштабної війни виконує завдання у підрозділі з охорони і оборони важливих об’єктів.

«Як дизайнер я працював багатьма інструментами. Але головний інструмент роботи був той самий, що й у війську, – лопата. Копати в останні місяці доводилося багато, але і практика у мене велика», – каже Ростислав.

Опорні пункти нацгвардійців на північних кордонах країни є важливою і невід’ємною частиною системи оборони.

«Мені неважливо, жити в приміщенні чи в бліндажі на взводному опорному пункті. Ми – такий народ, що скрізь адаптуємось», – говорить Ростислав.

Як і багато українців, гвардієць має свою мрію на період після перемоги. У цивільному житті він опанував на практиці ще один фах – будівництво сцен. І коли для України настане час святкових концертів, зможе бути корисним у їх підготовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів