Поділитись:

Луцьке КП недоотримало прибутків, бо віддало землю на авторинку в оренду

Понеділок, 27 березня 2023, 19:40
Луцьке КП недоотримало прибутків, бо віддало землю на авторинку в оренду

Замість того, щоб заробляти на авторинку, луцьке КП «Автопарксервіс» віддало землю іншим підприємцям. 

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації у понеділок, 27 березня. 

Очільник КП «Автопарксервіс» Олег Бахтай повідомив, що найбільше доходів у 2022 році підприємству принесли надходження від надання послуг з бронювання місць на вулиці Єршова. Ідеться про луцький авторинок. Поряд з тим, на трьох майданчиках загальною площею майже півтора гектара працює не комунальне підприємство, а двоє бізнесменів – ФОП Володимир Наумчук та ФОП Дмитро Дорнійчук. Зокрема, за одну з таких ділянок – на перетині вулиць Єршова і Карбишева – ФОП платить всього 50 тисяч гривень оренди в місяць. Договори про оренду з підприємцями укладені до кінця 2023 року. 

Депутат Луцькради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик наголосив, що вибір орендарів, які працюють на території, наданій «Автопарксервісу», відбувався непрозоро. Зокрема, на думку депутата, якби луцьке комунальне підприємство оголосило відкритий конкурс на обслуговування земельних ділянок з бронювання паркомісць, то знайшлося би чимало охочих підприємців взяти в ньому участь. А поки виглядає, ніби у КП вибрали одного підприємця за незрозумілими критеріями.

«Теоретично, чи міг би платити підприємець не 50, а 100 тисяч гривень? Теоретично так. А що для цього треба було зробити? Відкрито оголосити про наміри здати земельну ділянку в оренду, оголосити аукціон і вибрати підприємця, який зробив би найкращу пропозицію. Думаю, на ту ділянку знайшлося би чимало охочих вести там господарську діяльність. І в цьому випадку, мені здається, громада недоотримала прибутки», – наголосив депутат. 

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Голова комісії Михайло Щур звернув увагу на те, що луцьке підприємство могло би самостійно заробляти гроші на цій ділянці, облаштувавши відповідні місця для бронювання. Олег Бахтай відповів, що підприємці, які орендують ці ділянки, вклали кошти, аби облаштувати їх і зробити придатними для ведення бізнесу. Після закінчення договору ділянкою буде користуватися луцьке підприємство. 

В підтвердження того, що КП «Автопарксервіс» недоотримує прибутки, Михайло Щур навів «паркувальну» арифметику. Так, на паркувальному майданчику на вулиці Глушець, 1 (поруч із Центральним ринком), де є 135 платних паркомісць, і де тариф складає 10 гривень за годину, підприємство заробляє приблизно 70 тисяч гривень на місяць. 

«Якщо я правильно рахую, 70 тисяч гривень поділити на 135 паркомісць і хоча б на 20 робочих днів на місяць, виходить, що стоянка заповнена у вас тільки протягом 2,5 годин в середньому у робочий день», – порахував депутат. 

Очільник «Автопарксервісу» відповів, що контроль за оплатою здійснюють інспектори з паркування Департаменту муніципальної варти. На питання, чому у його підприємства досі не налагоджена співпраця з департаментом, Олег Бахтай не відповів. 

Нагадаємо, у Луцьку на кількох вулицях облаштують кишені для платного паркування

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024