Поділитись:

Луцький авторинок: скільки заробляє місто і чи могло би бути більше (відео)

Неділя, 19 лютого 2023, 14:14
Луцький авторинок: скільки заробляє місто і чи могло би бути більше (відео)

За рік з Луцького авторинку збирають понад 8 мільйонів гривень, проте місту від цих коштів перепадає близько третини.

Про те, мало це чи багато і чи можна було б отримувати більше, розповів головний редактор ІА «Конкурент» Андрій Лучик в програмі «Слово редактору».

Луцький авторинок – найбільший на заході України. Він вміщує до 2500 автівок. Є умовні три локації, за стоянку авто на яких гроші «крапають» в міський бюджет. Це автомайданчик «Мотор», парковка «АвтоСіті» та авторинок «Нова парковка». Окрім того, автомобілі виставляють на продаж ще вздовж вулиць Єршова, Індустріальна та Карбишева. Спочатку це робили безплатно, але кілька років тому, коли явище стало масовим, стихійна парковка перетворилася на комерційну і брати плату за торгові місця почали і тут.

Вартість розміщення автомобіля на початку 2023 року на одному з автомаданчиків становила 100 гривень у базарний день (а це четвер і неділя) та 20 грн в інші дні. За місяць виходить близько 1300 гривень. З одного автомобіля. Загалом в рік з Луцького авторинку збирають понад 8 мільйонів гривень на рік. Місту від цих коштів перепадає близько третини.

Збирати кошти за паркування автомобілів мало б комунальне підприємство «АвтоПаркСервіс». Але там працює всього 8 осіб. І лише двоє з них є інспекторами з паркування.

«Отож очевидно, що міське комунальне підприємство станом на зараз не може забезпечити «обілечування» всіх паркомісць, в тому числі й на авторинку», – зазначає Андрій Лучик. 

Можна було б набрати відповідний персонал у комунальне підприємство, але часто краще віддати цілі галузі приватному бізнесу, створивши чесні правила гри.

«Щоб через конкурентну боротьбу перемагав споживач. Тобто ми з вами. І щоб не було монополій, через які вже бізнес викручуватиме владі руки», – пояснює головний редактор сайту новин Луцька і Волині «Конкурент».

Тож, вважає Андрій Лучик, немає ніякої «зради» в тому, що гроші на авторинку збирають приватники, а не комунальне підприємство.

«Але є питання, наскільки прозоро було вибрано цих приватних переможців. Адже не виключено, що хтось іще міг запропонувати кращі умови й міський бюджет отримував би більше коштів», – додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
14 березня 2024
17:18
04 березня 2024
29 лютого 2024
10:24
22 лютого 2024
10 січня 2024
04 січня 2024
21 грудня 2023
07 грудня 2023
20 листопада 2023
09:01