Поділитись:

В Україні створили бізнес-калькулятор для розрахунків податків

П'ятниця, 27 січня 2017, 16:06
В Україні створили бізнес-калькулятор для розрахунків податків

Бізнес-калькулятор рахує, скільки підприємцю коштує утримання держави, демонструє найвигіднішу організаційну форму та дає можливість порівняти різні варіанти сплати податків.

Його презентували 26 січня. Калькулятор розробив фінансовий консультант Олександра Сельцова спільно з Ціною держави (проект центру соціально-економічних досліджень CASE Україна), – повідомляється на їній сторінці у Facebook.

"Держава та бізнес мають принципово різні погляди на ті ж самі речі, а складна система оподаткування заплутує людей ще на етапі задумок, – пояснює актуальність калькулятора виконавчий директор CASE Україна Дмитро Боярчук. – Навіть в рамках закону те, як бачать сплату податків Міністерство фінансів та Державна фіскальна служба, деколи суттєво відрізняються від того, як це бачать підприємці".

Враховуючи використання "конвертів" при розрахунку податків, важливо надати бізнесу інструмент, який за допомогою реальних сум, зорієнтує та не дасть втратити зароблене тільки через незнання.

"Створення цього механізму – вклад у розвиток реального сектору економіки, – розповідає автор ідеї бізнес-калькулятора Олександра Сельцова. – Ми сподіваємося скоротити число тих, хто просто не може наважитися розпочати власну справу через нерозуміння фінансових перспектив".

Наразі жоден аналогічний інструмент в мережі не містить такого повного набору функцій, який навіть може замінити справжнього бухгалтера на етапі планування діяльності. Калькулятор розроблено з урахуванням усіх податкових змін у 2017 році.

Для розрахунку податкових витрат користувач повинен ввести приблизний річний дохід, місячні витрати та розмір заробітної платні працівникам. Також вказується відсоток проплат, що здійснюється неофіційно, застосування оптимізації податків. Калькулятор розраховує ймовірний прибуток підприємця, деталізує розмір податкових витрат і порівнює рівень дохідності його бізнесу залежно від форми власності та системи оподаткування.

Надрукувати
мітки:
коментарів