Поділитись:

«Для себе»: на Волині чоловік у горщиках вирощував коноплю

Субота, 25 березня 2023, 18:06

На Волині чоловік у двох горщиках з-під вазонів вирощував двадцять чотири рослини конопель.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду Волинської області.

«Чоловік в період часу з травня по липень 2022 року (більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено), усвідомлюючи існуючу на території України заборону посіву та вирощування фізичними особами рослин роду коноплі (Cannabis), які належать до нарковмісних рослин, переслідуючи мету незаконного вирощування конопель, незаконно посіяв та вирощував у двох горщиках з-під вазонів двадцять чотири рослини конопель, за якими надалі доглядав, а саме здійснював систематичний полив та прополку», – йдеться у вироку.

Дії чоловіка були припинені працівниками поліції 19 серпня 2022 року у квартирі. В присутності двох понятих працівники поліції в ході проведення огляду місця події вилучили двадцять чотири рослини зеленого кольору.

Згідно з висновком судової експертизи матеріалів, речовин та виробів за експертною спеціальністю 8.6 «Дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів» вилучені за вищевказаних обставин та надані на дослідження двадцять чотири рослини зеленого кольору є нарковмісними рослинами роду коноплі (Cannabis), що належать до рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини і обіг яких допускається для промислових цілей.

В судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, суду показав, що він вирощував рослини конопель для власного вживання.

Чоловіка визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України та призначили покарання у виді штрафу в розмірі чотириста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 6800 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів