Поділитись:

«Не заважайте»: волинські забудовники про взаємодію з владою (фото)

П'ятниця, 24 березня 2023, 09:06
«Не заважайте»: волинські забудовники про взаємодію з владою (фото)

Волинські забудовники розповіли, що влада може зробити, аби підтримати розвиток будівельної сфери в області.

Про це говорили під час під час круглого столу, організованого Громадянським рухом «СВІДОМІ» у середу, 22 березня.

Директор «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха наголошує, що забудовники дуже багато часу виділяють на боротьбу з бюрократією. Він просить зменшити регуляцію цього бізнесу, адже в деяких моментах спраді важко працювати.

«Не заважайте. Нам нічого не треба. Просимо нам тільки довіряти, не обмежувати. Перші місяці війни були послаблення. Але з часом ми почали повертатися у довоєнну регуляцію цього бізнесу. На мою думку, потрібна економічна свобода та менше регуляції. Те, що було до війни, не працює. Важлива дерегуляція на кожному етапі», – каже Чорнуха.

Ігор ЧорнухаІгор Чорнуха
 

Генеральний директор Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський також підтримав думку Ігоря Чорнухи. Велика кількість бюрократичних нюансів дуже заважає. Він наголошує, що раніше до забудовників було менше вимог, ніж зараз.

«Багато бюрократії теж заважає. У 2010 році, наприклад, до забудовників не було так багато питань, як зараз. До нас має змінитися підхід. Наше завдання – створити комфортні умови для проживання. Часто змінюють законодавство. Те, що залежить від цін на мережі, – великий сюрприз, який щоразу збільшується», – розповідає забудовник.

Андрій РазумовськийАндрій Разумовський
 

Директор ТзОВ «ЖК Яровиця» Микола Дуда каже, що владі потрібно окреслити чіткі правила для будівельників на ринку, бо в сучасних умовах важко щось робити, коли «умови гри» нікому не відомі.

«Дайте нам умови і правила гри, тоді місто розвиватиметься. Забудовники між собою розберуться, кожен має свою нішу, в якій здебільшого й працює. Але для цього нам треба умови для розвитку. Ми з іншими забудовниками не конкуренти, а колеги і переслідуємо одинакову ціль», – наголошує Дуда.

Микола Дуда та Ігор ЧорнухаМикола Дуда та Ігор Чорнуха
 

Депутат Луцької міської ради від Громадянського руху «Свідомі» Тарас Шкітер попросив забудовників висловити свої думки щодо того, як влада може допомогти  працювати якісніше та що для цього потрібно робити.

«Нам важливі побажання пердставників будівельної галузі. Тоді ми зможемо їх проаналізувати та зробити висновки, у якому напрямку рухатися, щоб покращити умови роботи для них», – зазначив депутат.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Круглий стіл на тему «Проблеми та рішення будівельної галузі у Луцьку та на Волині» відбувся у середу, 22 березня. Учасниками були генеральний директор будівельної компанії ПрАТ «ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536» Ігор Чорнуха, генеральний директор Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський, директор  ТзОВ « ЖК Яровиця» Микола Дуда, директор ТзОВ «ЛУЦЬКТЕХНОБУД» Олег Кугаєвський, а також депутатка Луцької міської ради від Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточій. Модерував захід депутат Луцькради Тарас Шкітер

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів