Поділитись:

Рада ЄС продовжила санкції проти 1473 осіб та 205 установ росії

Понеділок, 13 березня 2023, 22:47
Рада ЄС продовжила санкції проти 1473 осіб та 205 установ росії

Рада ЄС оголосила про рішення продовжити дію санкцій за підрив або погрози підриву територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України на наступні шість місяців. 

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської Ради, – повідомляє Укрінформ.

«Рада ЄС вирішила продовжити обмежувальні заходи, що спрямовані проти тих, хто несе відповідальність за підрив або за погрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, на наступні шість місяців, до 15 вересня 2023 року», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, існуючі обмежувальні заходи передбачають обмеження на подорожі для фізичних осіб, а також заморожування активів та заборону надавати їм будь-які фонди або інші економічні ресурси для осіб та установ, що включені до санкційного списку. Санкції продовжаться проти 1473 осіб та 205 установ, чимало з яких потрапили під обмеження ЄС у відповідь на нічим не виправдану та неспровоковану військову агресію росії проти України.

Європейська Рада у своїх висновках від 9 лютого 2023 року підтвердила рішуче засудження російської агресивної війни проти України, що є грубим порушенням Хартії ООН, та спричиняє величезні страждання й руйнування для України та її народу.

«росія має зупинити свої звірства негайно. Європейський Союз стоятиме поряд з Україною у твердій підтримці так довго, скільки буде потрібно, та залишатиметься непохитним у підтримці суверенітету й територіальної цілісності України», – наголошується у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів