Поділитись:

Безпека чи порушення приватності: чи схвалюють волиняни відеокамери в школах (відео)

Субота, 11 березня 2023, 12:01
Безпека чи порушення приватності: чи схвалюють волиняни відеокамери в школах (відео)

фото ілюстративне

У Верховній Раді України обговорюють встановлення відеокамер у шкільних класах. Хоч практика відеоспостереження у навчальних закладах у Луцьку вже є давно. І понад 80 % волинян, які взяли участь в опитуванні у телеграм-каналі «Новини Луцька та Волині. Конкурент», вважають це правильною ініціативою.

Про це розповів головний редактор сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» Андрій Лучик в програмі «Слово редактору».

Днями у Верховній Раді почалось обговорення нової ініціативи – встановлення камер відеоспостереження у шкільних класах. Це нововведення, на думку нардепів, допоможе покращити освітній процес. Та й у разі виникнення конфліктів чи протиправних дій до когось з учасників освітнього процесу відео виступатиме доказом.

«Зі слів чиновників, введення відеоспостереження допоможе протидіяти булінгу (тобто цькуванню учнів) та мобінгу (тобто цькуванню у колективі). Правоохоронцям тепер простіше буде з’ясувати обставини різних злочинів – крадіжок, неправдивих звинувачень тощо», – розповідає Андрій Лучик.

Також у Верховній Раді наголошують, що матеріали з камер не публікуватимуть у соцмережах чи медіа.

Натомість у деяких луцьких школах вже є досвід встановлення камер відеонагляду. Наприклад, у ліцеї № 14, № 26, № 18 та інших. Проте тільки у коридорах, аби стежити за порядком під час перерв та навчального процесу.

У департаменті освіти Луцької міської ради кажуть, що таку пропозицію підтримують. Уже декілька років у них час від часу виникають щодо цього обговорення, проте на законодавчому рівні є багато нюансів. Тож розставляння крапок над Ї на законодавчому рівні було би правильним.

За результатами опитування у телеграмі ІА «Конкурент» виявилося, що понад 80 % читачів, які взяли в ньому участь, вважають встановлення камер відеоспостереження у школах правильною ініціативою.

Безпека чи порушення приватності: чи схвалюють волиняни відеокамери в школах (відео) 

Так, 25 % підтримують встановлення камер відеоспостереження лише в коридорах; за камери і в коридорах, і в класах проголосували 44 % читачів; 14 % схвалюють ідею загалом, аби не довелося сплачувати додаткові кошти. І лише 17 % читачів вважають, що це порушення приватного простору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів