Поділитись:

У Луцьку навчали розпізнавати домашнє насильство (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 03 березня 2023, 16:46
У Луцьку навчали розпізнавати домашнє насильство (фото)

У Луцьку, 3 березня, працівники поліції Волинської області разом з мобільним центром соціально-психологічної допомоги навчали вчителів Луцька та області виявляти насилля над дітьми.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» відвідали захід та дізналися що там відбувалося.

Психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Надія Бруяка разом із поліціянткою Ольгою Шмігель розповіли вчителям, як протидіяти домашньому насильству. Пані Ольга продемонструвала, які є законні механізми для цього. Надія ж поділилася практичними порадами у спілкуванні з можливими жертвами насильства.

Начальниця відділу зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції в Волинській області Ольга Шмігель зазначила, що тема насильства постіно на слуху. Працівники правоохоронних органів часто проводять уроки у школах. Вони розповідають дітям про види нисильства, про булінг та як цьому протидіяти.

«Ми постійно спілкуємося з дітьми, ходимо у школи. Проводипо уроки з протидії домашнього насильства, булінгу. Також ми наголошуємо, що у будь-якому випадку можна звертатись до вчителів. І це справді допомагає. У нас були випадки, коли діти зверталися по допомогу саме до освітян. Це дуже позитивно, зараз молодь набагато негативніше та категоричніше ставиться до проявів насильства»,  інформує поліціянтка.

Ольга Шмігель — начальниця відділу зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції в Волинській областіОльга Шмігель — начальниця відділу зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції в Волинській області
 

Пані Брояка розповіла, що їх організація крім того, що допомагає дорослим людям, намагається ще й допомагати дітям. Проте відслідкувати результати такої допомоги складніше. 

«Ми говоримо з учнями, з підлітками про стереотипи та протидію домашньому насильству. Як не толерувати це, як не мовчати. Ми проводимо багато навчань з цієї теми. Учні зараз дуже нетерпимі до цього. Проте відслідкувати дітей, яким ми справді допомогли — важко. Наприклад, якщо жінка розлучається з кривдником, то ми розуміємо, що допомогли. У дітей немає такого чіткого критерію», — каже психологиня.

Надія Бруяка — психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомогиНадія Бруяка — психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомоги
 

Вчителі отримали багато нової інформації та практичних порад. На зустріч прийшли соціальні педагоги, педагоги-організатори та звичайні вчителі-предметники. Вони безпосередньо задіяні у спілкування з дітьми, тому мають знати, як виявити знущання над ними.

Вчителі виконують завдання експертокВчителі виконують завдання експерток
 

Також експертки наголошували, що постраждалим від насилля можна звертатися по допомогу не лише у поліцію. Для дітей та дорослих існує безліч майданчиків - "Ла Страда", "Аврора" чи чат-бот "#ДійПротиНасильства". Ба більше, отримати допомогу можна за контактами:

  • Урядова гаряча лінія: 15-47;  
  • Безоплатна правова допомога: 0-800-213-103;  
  • Чат-бот МВС в Telegram

Психологічну ж допомогу можна отримати щодня за телефоном (050) 145 28 91 або (096) 295 05 15; лінія працює з 09:00-21:00.

У Луцьку навчали розпізнавати домашнє насильство (фото) 

У Луцьку навчали розпізнавати домашнє насильство (фото) 

У Луцьку навчали розпізнавати домашнє насильство (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів