Поділитись:

Кабмін схвалив примусову евакуацію дітей із зони бойових дій

Вівторок, 07 березня 2023, 16:21
Кабмін схвалив примусову евакуацію дітей із зони бойових дій

Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що це рішення було ініційоване та розроблене Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення. Питання захисту життя дітей та їх негайної евакуації з особливо небезпечних територій взяла під особистий контроль віцепрем’єр-міністр - міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення.

Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Діти, які опинилися у зоні проведення бойових дій, не можуть самі про себе подбати. Тому вся відповідальність за них – на дорослих. Відмова батьків чи опікунів евакуювати дитину не допускається. Адже йдеться про її життя.

«Обов’язок держави – оберігати життя і здоров’я дитини. Прийняте сьогодні рішення має спонукати батьків більш зважено підходити до питання евакуації їхніх дітей. Якщо дорослі не спроможні подбати про безпеку дитини, то це має зробити держава», – прокоментувала рішення Верещук.

Наразі під відповідні критерії застосування примусової евакуації дітей із зон бойових дій підпадає тільки Бахмут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
04 квітня 2024
20 березня 2024
18 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
05 березня 2024
02 березня 2024
28 лютого 2024
06 лютого 2024