Поділитись:

У Японії готель міняв воду у спа-ванні лише двічі на рік: там знайшли купу бактерій

П'ятниця, 03 березня 2023, 02:23
У Японії готель міняв воду у спа-ванні лише двічі на рік: там знайшли купу бактерій

У Японії 158-річний готель міняв воду у басейні з термальними водами лише двічі на рік – санітарна перевірка показала, що вода кишить потенційно смертельними бактеріями, які викликають пневмонію.

Про це пише Українська правда.Життя.

Йдеться про онсен – традиційну японську лазню або басейн, де використовується вода з термальних джерел.

Одна із таких лазень працює у рьокані Daimaru Besso – гостьовому будиночку на території префектури Фукуока.

Цей заклад працює більше століття, але у 2022 році опинився у центрі скандалу. У воді виявили бактерії Legionella – їхня кількість у 3700 разів перевищила допустимий рівень.

Згідно з місцевими правилами, воду в онсені слід було міняти щотижня. Але керівництво готелю визнало, що її міняли лише двічі на рік.

Макото Ямада, президент готелю Daimaru Besso, вибачився за низькі стандарти гігієни під час пресконференції. Він глибоко вклонився і додав: «Мені дуже шкода».

Чоловік пояснив, що не знав про важливість частої заміни води, адже вона тече з природного джерела.

«Я сам не знав про закон і думав, що бактерії «легіонели» – це звичайні бактерії, які можна знайти будь-де, і що це безпечно, тому що у великих ваннах була проточна вода», – зізнався Ямада.

Президент готелю додав, що і сам користувався лазнями навіть після того, як у них виявили шкідливі бактерії.

Бактерії роду Legionella спричиняють інфекцію в легенях, викликають тяжку форму пневмонії (легіонельоз), що може призвести до смерті.

Бактерії «живуть» у душових лійках і кранах, гідромасажних ваннах, резервуарах для гарячої води, декоративних фонтанах або водопровідних системах у великих будівлях – людина може захворіти, вдихаючи маленькі крапельки води.

Після виявлення шкідливих бактерій минулого року лазні Daimaru Besso були тимчасово закриті. Утім, зараз вони знову працюють.

«Вода для наших купалень надходить з джерела Фуцукайті Онсен, яке тече вже понад 1300 років, і є символом незмінної історії цієї місцевості», – йдеться на сайті готелю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
18 лютого 2024
04 лютого 2024
27 січня 2024
26 січня 2024
21 січня 2024
03 січня 2024
07 грудня 2023
01 грудня 2023