Поділитись:

В Україну ввезли небезпечне печиво – волинян просять бути уважними

Середа, 25 січня 2023, 08:00

В Україні виявили небезпечне печиво, у ньому міститься речовина, яка викликає жахливі наслідки, навіть параліч. 

Новину повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби на Волині.

ГУ Держпродспоживслужби отримало інформаційне повідомлення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 12 січня 2023 року стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, що було виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «Львівімпорт», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021).

Тож у разі наявності в обігу зазначеної продукції операторів ринку просять вилучити її, відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а також проінформувати Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області: вул. Поліська Січ 10, м. Луцьк, Волинська область, 43010, тел.: +380 332 72-93-81.

Довідково: 
Акриламід – органічна сполука, амід акрилової кислоти складу CH2CHCONH2. Має високу розчинність у воді, спиртах. Проявляє сильні нейротоксичні властивості. Характерною особливістю акриламіду є те, що ознаки отруєння проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів. 
Також повідомляється про симптоми ураження речовиною. Вона викликає посилене потовиділення на руках та ногах, оніміння та параліч кінцівок. Окрім цього, при контакті з очима акриламід викликає подразнення та пошкоджує рогівку ока. Вдихати речовину також дуже небезпечно. Пара та пил акриламіду можуть негативно вплинути на нервову систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів