Поділитись:

У двох селах на Волині оголосили карантин через сказ у тварин

Четвер, 29 грудня 2022, 10:02

У селах Оздів та Ратнів Луцького району оголосили карантин через сказ в корів на місцевих фермах.

Ветлікарі уже вакцинували всю худобу, 28 грудня приїхали щеплювати домашніх тварин у домогосподарствах. Про це пише Суспільне.

Як розповів начальник Луцької райдержлікарні ветмедицини Андрій Ткачук, якщо не запобігти цій хворобі у тварини, то наслідки можуть бути летальними. Після застосування вакцини повторне щеплення проводять через один рік.

«Досить небезпечна хвороба. У котів та собак агресія проявляється, слиновиділення сильне при хворобі. При укусі попадає слина в рану та іде зараження людини чи тварини», – говорить ветлікар.

 

Щоб впродовж дня обійти усі будинки у селі, ветлікарі розділилися на п'ять груп. Зі слів старости сіл Ратнів і Озеряни Галини Яковець, місцеві жителі організувалися та очікували на приїзд медиків.

 

«В Ратневі є 250 домогосподарств. Люди дуже чекали, бо мало бути в понеділок. Усі організувалися: хтось тварин вдома закрив, з розумінням до цього віднеслися», – каже жінка.

 

Вакцинування в Оздові та Ратневі завершили о 17:00 і загалом щепили понад 400 домашніх тварин. Упродовж цього року на Волині виявили 31 випадок сказу тварин, – зазначив керівник відділу Держпродспоживслужби Сергій Войтюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів