Поділитись:

Як вибрати корм для кота залежно від віку тварини

Вівторок, 22 листопада 2022, 09:51

Вік кішки — важливий фактор, на який потрібно зважати під час вибору здорового харчування. У кожному віці життєво важливі показники в організмі тварини змінюються, тож правильно підібраний раціон допоможе компенсувати брак важливих для здоров’я вітамінів та мікроелементів.

Купуючи корм для котів, звертайте увагу на маркування, вказане на пакуванні. Виробники пропонують різні лінійки кормів, кожен з яких має забезпечити вашому улюбленцю належний рівень енергії, враховує швидкість обміну речовин та інші важливі показники.

Повноцінний раціон для кошенят

Кошенята віком до 1 року грайливі та рухливі, тож їхнє харчування має забезпечувати належний рівень енергії. Корм для маленьких котиків збагачено вітамінами й мінералами, спеціальними нутрієнтами для правильного розвитку. В ньому підвищено вміст кальцію, важливого для правильного формування кісток та зубів.

Спеціальних інгредієнтів в такому кормі зазвичай більше, ніж в аналогах, призначених для тварин старшого віку. Дорослим котам такий корм давати не можна, бо значне перевищення вітамінів та мінералів у поважному віці може спричинити шкоду для організму.

Відрізняється у такому кормі й текстура та розмір гранул, бо маленькі тваринки ще не мають досить міцних зубів, щоб розгризати великі шматочки. З тієї ж причини переводити кошеня з материнського молока на тверду їжу потрібно поступово, а повний перехід на гранульований корм можливий лише у двомісячному віці. Спеціальний корм для кошенят виробники маркують позначкою Kitten.

Молоді та дорослі коти

Основне завдання корму для кішок та котів такого віку — підтримувати належний рівень енергії та роботу імунітету. У віці від 1 до 10 років коти ведуть різний спосіб життя. Кастровані або стерилізовані тварини стають спокійними та лінивими, вони витрачають мало енергії. Щоб не спровокувати ожиріння, виробники розробили спеціальні корми для таких тварин. Їхня особливість — зменшена кількість жиру, калію, фосфору та кальцію для запобігання збільшенню ваги тіла та проблемам сечовивідної системи.

До складу кормів з маркуванням Junior та Adult виробники включають:

  • вітамінні та мінеральні комплекси — для підтримки гарного імунітету;
  • підвищену кількість білка — для правильного формування м’язової маси;
  • жирні кислоти — для здоров’я шкіри та хутра;
  • антиоксиданти — для підтримки нервової системи та запобігання передчасному старінню.

Що обрати — «Джуніор» чи «Адалт» — залежить від віку тварини.

Корм для старих котів

Корми цієї лінійки виробники позначають маркуванням Senior. Вони спеціально розроблені для котів та кішок поважного віку, які поступово стають менш активними. З віком у котів зменшується м’язова маса та уповільнюється метаболізм. Також знижується здатність організму опиратися хворобам, «кульгає» імунітет.

Рейтинг кормів у статті: https://masterzoo.ua/ua/top-kh-naykrashchikh-kormiv-dlya-kotiv-i-kishok-reyting/

Для підтримки здоров’я котам поважного віку потрібне харчування, збагачене кальцієм, білками та антиоксидантами, а ось кількість жирів має бути зменшено. Якщо в старої кішки є проблеми з зубами, краще перевести тварину на вологий корм. Але діяти потрібно обережно, адже в такому віці кішки важко пристосовуються до змін в раціоні. Враховуючи вік тварини під час вибору найкращого корму, ви зробите його життя довгим, здоровим та гармонійним.

Надрукувати
мітки:
коментарів