Поділитись:

У Луцькому ліцеї ліквідували спалах ротавірусної хвороби

Вівторок, 24 січня 2023, 22:16
У Луцькому ліцеї ліквідували спалах ротавірусної хвороби

Спалах ротавірусної хвороби серед учнів Луцького ліцею №22 локалізували та ліквідували.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

В ході проведеного епідрозслідування фахівцями центру відібрали проби зразків із зовнішнього середовища, харчових продуктів, біоматеріал від дітей та персоналу школи для проведення бактеріологічних та вірусологічних досліджень.

При проведенні досліджень в готових стравах, сировині та воді патогенних та умовно патогенних мікроорганізмів не виявлено.

Також, за даними Луцького районного управління Держпродспоживслужби у Волинській області у навчальному закладі провели захід державного нагляду (контролю) у вигляді планової перевірки в 2021 році та комісійне обстеження у 2022 році щодо готовності до роботи у 2022-2023 навчальному році. Під час здійснення вищеназваних заходів порушень санітарного законодавства не виявили.

За результатами проведених молекулярно-генетичних досліджень методом ПЛР біоматеріалу від хворих виявлено збудник ротавірусної інфекції. Завдяки своєчасному проведенню протиепідемічних заходів вдалося оперативно локалізувати вогнище та запобігти подальшому поширенню даного захворювання. Встановлено контактно-побутовий механізм передачі. Навчальний заклад відновив свою роботу. Учні ліцею повернулися до очного навчання.

Нагадаємо: учні з 22-ї школи міста Луцька почали ледь не один за одним скаржитися на погане самопочуття. В усіх симптом спільний – нудота. Тож батьки почали підозрювати, що, можливо, їхні діти з’їли щось несвіже у шкільній їдальні. Проте подібні симптоми спостерігали і в дітей, які взагалі там не харчувались чи перебували на дистанційному навчанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів