Поділитись:

Перетворення на фортецю за принципом Ізраїлю — модель держави обговорювали в Луцьку

Четвер, 02 березня 2023, 19:03
Перетворення на фортецю за принципом Ізраїлю — модель держави обговорювали в Луцьку

Вадим Денисенко, виконавчий директор «Українського інституту майбутнього» розповів лучанам, якою має бути Україна після війни та хто має піднімати обговорення цієї теми. 

Про це він говорив на зустрічі з представниками різних сфер Луцька у середу, 1 березня. Дискусію організував Громадянський рух «СВІДОМІ» з ініціативи незалежного аналітичного центру «Український інститут майбутнього».

Вадим Денисенко розповідав про наслідки післявоєнного періоду та суспільний договір, який мають укласти в Україні. Експерт наголошував на різних аспектах цього процесу — від економічних змін до мілітаризації держави.

Юрій Кресак — голова правління Волинського відділення ВГО «Комітет виборців України»Юрій Кресак — голова правління Волинського відділення ВГО «Комітет виборців України»
 

Голова правління Волинського відділення ВГО «Комітет виборців України» Юрій Кресак запитав у Денисенка, як українці можуть стати сильнішими у мілітарному плані. Та чи передбачено це у його стратегії. Спікер зауважив, що мілітаризація — один із важливих аспектів і саме таку державу потрібно будувати.

«Одним із важливих принципів для нас є перетворення на фортецю за принципом Ізраїлю. Інших варіантів немає і ми маємо чітко розуміти, що будуватимемо саме таку модель держави. Усі ми є інструментом цієї боротьби. Ми маємо підштовхувати державу до мілітаризації»,  каже Денисенко.

Вадим Денисенко — виконавчий директор «Українського інституту майбутнього»Вадим Денисенко — виконавчий директор «Українського інституту майбутнього»
 

Співзасновник Громадянського руху «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився, яку державу Україна може взяти за приклад розбудови та хто має стати ініціатором обговорення суспільного договору. Спікер запевнив, що розмови з цієї теми мають йти від низів до верхівки влади. Ніякі круглі столи у цьому випадку не допоможуть. Адже змінити повістку дня мають не політики, а звичайні люди.

«Я думаю, що круглий стіл  взагалі зайвий. Це все неписані історії, які обговорюють та проговорюють на малих і великих круглих столах.  Але ключовий момент  це дискусія знизу, яка в принципі змінить повістку дня. Без цього політик ніколи сам по собі не захоче, тому що він живе в комфорті, йому і так добре»  пояснює експерт.

Михайло Наход — співзасновник Громадянського руху «СВІДОМІ»Михайло Наход — співзасновник Громадянського руху «СВІДОМІ»
 

Тарас Шкітер — голова Громадянського руху «СВІДОМІ»Тарас Шкітер — голова Громадянського руху «СВІДОМІ»
 

Наприкінці розмови голова Громадянського руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер подякував Вадиму Денисенку за початок такої важливої дискусії. Ба більше, він закликав громадськість до подальшого обговорення цієї важливої теми.

Нагадаємо: що у середу, 1 березня, в арт-галереї "Образ" відбулась дискусія про положення нового суспільного договору з виконавчим директором «Українського інституту майбутнього» Вадимом Денисенком.

Перетворення на фортецю за принципом Ізраїлю — модель держави обговорювали в Луцьку 

Перетворення на фортецю за принципом Ізраїлю — модель держави обговорювали в Луцьку 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів