Поділитись:

Стало відомо, де у Луцьку може з'явитися індустріальний парк

Четвер, 23 лютого 2023, 15:50
Стало відомо, де у Луцьку може з'явитися індустріальний парк

Луцька міська рада розглядає два варіанти розміщення індустріального парку на території громади.

Про це стало відомо під час сесії Луцькради у середу, 22 лютого.

Очільник фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у міській раді Тарас Шкітер поцікавився, на якій стадії перебуває реалізація задуму щодо формування індустріального парку у Луцьку.

«Раніше ішлося, що департамент економічної політики опрацьовує 10 гектарів землі у Княгининку. Там є певні складнощі, зокрема, важко туди підвести комунікації. Але більше деталей не було. Що це за ділянка? Де вона знаходиться? Які є проблеми? З якого часу? Я вперше почув, що є 10 гектарів землі в Княгининку для індустріального парку. Хотів би почути більше», – сказав депутат. 

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Міський голова відповів, що зараз місто розглядає два варіанти ділянок під індустріальний парк: одна недалеко від Княгининка, а інша – у районі вулиць Карбишева та Єршова у місті. 

«Перша територія знаходиться за селом Милуші. якщо їхати у напрямку Княгининка – ліворуч за лісопосадкою. На жаль, там не десять, а всього вісім гектарів землі, і два гектари ще доведеться докуповувати у людей. Сьогодні тривають переговори для того, щоб купити паї і витримати норму закону щодо мінімальної площі того чи іншого інвестиційного парку. Разом з тим, ми повинні зрозуміти, що вартість підведення комунікацій до такого інвестиційного парку може бути дуже дорогою, бо треба щонайменше забезпечити електро- та водопостачання, каналізацію, інші мережі, під'їзди тощо. Тому після комплексного аналізу цього питання буде прийняте рішення», – сказав він. 

Ігор ПоліщукІгор Поліщук
 

Крім того, повідомив, що місто також опрацьовує ділянку у селі Прилуцьке, неподалік кільця на Єршова і Карбишева. Туди буде простіше підвести комунікації, до того ж у цьому мікрорайоні і так вже знаходиться велика кількість промислових підприємств. Облаштування інвестиційного парку тут може обійтися дешевше для нашої громади.

Коли місто вивчить обидва варіанти, депутати зможуть шляхом голосування обрати найдоречніший. 

Довідково:
Індустріальний парк – територія, виділена при плануванні міста для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвиненою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на довкілля. Порядок створення, діяльності індустріальних парків на території України регламентується законом України про «Індустріальні парки». Промислові парки зазвичай розташовуються на околицях міст або поза основними житловими районами міста, зазвичай забезпечується гарною транспортною доступністю, в тому числі автомобільним і залізничним транспортом. Промислові парки часто створюються навколо портів, аеропортів, залізниць та інших транспортних вузлів, що дозволяє зменшити транспортні витрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів