Поділитись:

У Ківерцях ритуальна служба видурила у пенсіонерки гроші (відео)

Понеділок, 27 лютого 2023, 12:45
У Ківерцях ритуальна служба видурила у пенсіонерки гроші (відео)

У Ківерцях – скандал із власницею бюро, що надає ритуальні послуги. Пенсіонерка попросила у підприємиці допомогти із виготовлення довідки про смерть її матері. Натомість та її обманула: підробила підпис і забрала допомогу на поховання.

Про це йдеться в сюжеті 12 Каналу.

Минуло майже три тижні, як Тамара Троянова поховала свою матір. Це для неї не стало несподіванкою, адже лікарі радили готуватися до найгіршого. Неприємним сюрпризом стало те, що безплатно довідку про смерть взяти непросто. 

Отримати довідку, каже жінка, їй порадили у Ніни Павлишиної, місцевої підприємиці, що надає ритуальні послуги. Саме до неї пані Тамара звернулася з проханням отримати свідоцтво про смерть. Для цього вона надала оригінали документів, зокрема паспорт матері та свій.

Маму пані Тамара похоронила наступного дня після її смерті. Без довідки. Бо ні її, ні власні документи пенсіонерка забрати не могла ще тиждень. Ніна Павлишина то не виходила на зв’язок, то відкладала все на завтра.

Забрала документи пенсіонерка більш як через тиждень. Вона вчергове прийшла до ритуального бюро Павлишиної. На столі на неї вже чекала довідка, а разом із нею гроші, призначення яких пані Тамара спочатку не зрозуміла. Потім вона була шокована. 

Відповідно до законодавства, у разі смерті пенсіонера виплачують грошову допомогу на поховання у розмірі двох пенсій. У цьому випадку це шість тисяч гривень. Щоправда, на столі лежало менше – чотири з половиною. 

Пенсіонерка досі не може прийти до тями. Коли до її сім’ї прийшло горе, чужа людина вирішила на цьому нажитися. 

До скандалів із цим ритуальним бюро звикли, бо це вже не перший, у який потрапляє Ніна Павлишина. Випадкова перехожа місцева жителька назвала підприємицю аферисткою, мовляв, монополізувала цей бізнес у Ківерцях і з пенсійним фондом домовилася. І справді, чому похоронну допомогу віддали не доньці померлої, а чужій людині? У відділі обслуговування громадян управління Пенсійного фонду кажуть: право отримати гроші мають насамперед родичі, але Ніна Павлишина також. 

«Право отримати гроші має і людина, яка проводить поховання. Для цього укладається договір, який підписують родичі», – розповідає заступниця начальника відділу обслуговування громадян Людмила Лебідь.

Чи є такий договір із родичами загиблих, звісно, перевіряють. Пані Людмила дивиться у базі та каже: була така угода у Ніни Павлишиної і з Тамарою Трояновою. Щоправда, сама пенсіонерка це категорично заперечує. Похорон, каже, організовувала самотужки, з підприємицею нічого не підписувала, та й півтори тисячі гривень віддавати за довідку не планувала. 

З Ніною Павлишиною вдалося сконтактувати по телефону. Щоправда, розмова не вдається.

«Людина до мене звернулася. Те, що вона мене просила, я їй все зробила. Гарного дня. До побачення», – каже Ніна. 

Підприємиця вже не вперше є героїнею скандальних сюжетів. У лютому 2021 року тіло померлої жінки пролежало на морозі годину, бо Ніна Павлишина, суборендарка приватного моргу у Ківерцях, зачинила його на ключ. А наприкінці 2020 року з неприємним сюрпризом зіткнувся конкурент жінки – ківерчанин Віктор Матвійчук. У його ритуальному автобусі невідомі особи заблокували будівельною піною вікна та двері. У причетності до вандалізму він запідозрив свою конкурентку Ніну Павлишину.

Пані Тамарі, яка переконує, що підприємиця обманула її та забрала гроші, радять звернутися до поліції. Вона обіцяє, що так і зробить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
15 квітня 2024
12 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
31 березня 2024
28 березня 2024