Поділитись:

Підприємиця закрила морг на ключ: померла від COVID-19 волинянка годину лежала на морозі

Понеділок, 01 лютого 2021, 20:56
Підприємиця закрила морг на ключ: померла від COVID-19 волинянка годину лежала на морозі

Рідні померлої від COVID-19 волинянки разом з медперсоналом більше години «чергували» біля дверей ківерцівського моргу разом з покійною, бо ключ від приміщення – у місцевої власниці ритуального агентства Ніни Павлишиної, яка є суборендарем. Зі слів рідних, попри неодноразові спроби додзвонитися до підприємиці, остання не виходила на зв’язок.

Про інцидент, що трапився сьогодні, 1 лютого, ІА Волинські Новини повідомила родичка померлої пані Ірина.

«У нас дуже неприємна ситуація. Сьогодні о 7:30 перестало битися серце моє тітки. Вона хворіла на COVID-19. У нас у Ківерцях є така жіночка, як Ніна Павлишина, у якої знаходиться ключ від моргу. І, дійшло до того, що якщо людина помирає, родичі дзвонять не до патологоанатома чи головного лікаря, а до неї. Тобто без її згоди відкрити приміщення фактично не вийде. І ось з відділення лікарні, де лікувалась тітка, її тіло санітарки та медсестри спустили до моргу. Але морг закритий, бо пані Ніна забрала всі ключі. А патологоанатом без її згоди дверей не відчиняє», – повідомила жінка.

Вона додала, що про інцидент проінформували головного лікаря КЗ «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання» Ківерцівської міської ради Михайла Слижука, який також глибоко обурений ситуацією і пообіцяв допомогти її вирішити у найкоротші терміни.

Плачучи, племінниця померлої повідомила, що, станом на 8:20 каталка із покійною так і знаходиться на вулиці під дверима моргу.

«Те, що відбувається – нонсенс, адже якщо людина померла – її потрібно негайно відвезти до моргу. Ніна Павлишина орендує частину приміщення моргу, зробила там ремонт. Однак, станом на сьогодні, термін оренди у неї закінчився. Ми їй відіслали два листи із вимогою повернути лікарні майно та покинути приміщення. На жаль, це правда, що вона не виходить на контакт. Я згоден із тим, що родичі померлих не повинні страждати через зайві амбіції», – зазначив журналістам головний лікар установи, де отримувала стаціонарне лікування померла, Михайло Слижук.

Своєю чергою, він пообіцяв детально з’ясувати ситуацію. Утім, медик зазначив, що у персоналу лікарні ключів від приміщення моргу немає, оскільки паталогоанатомія – у підпорядкуванні обласного центру.

Журналістка зателефонувала до власниці ритуального агентства Ніни Павлишиної, яка сказала, буцімто до неї ніхто не дзвонив і вона «через декілька хвилин буде на місці та відкриє двері моргу».

Після цього журналістка знову зателефонувала до генерального директора районної лікарні у місті Ківерці Михайла Слижука і повідомила, що скандальна підприємиця пообіцяла через декілька хвилин приїхати до моргу, а, отже, саме тепер є можливість порозмовляти з нею й забрати ключі, аби вони знаходились у лікарні, а не у власниці ритуального агентства.

На це головний лікар пообіцяв, що матиме особисту розмову з Ніною Павлишиною після того, як вона відкриє приміщення.

«Більше такі скарги вам надходити не будуть. Я обіцяю це питання вирішити і зателефоную міському голові Ківерців щодо врегулювання проблеми. Я повністю погоджуюсь, що рідні померлих не повинні страждати», – каже медик.

З його слів, ймовірно, підприємиця так чинить, аби ритуальні товари брали виключно у неї.

«Але у людей повинен бути вибір», – наголосив лікар.

З його слів, він би не хотів, аби медична установа й надалі продовжила оренду з скандальною підприємницею, але це залежить від результатів конкурсу у міській раді.

Як стало відомо ІА Волинські Новини з власних джерел, раніше контракт із Ніною Павлишиною підтримала одна із заступниць головного лікаря.

Інформацію про інцидент підтвердив водій автобуса, що здійснює ритуальні перевезення, Віктор Матвійчук.

«Справді, ми разом із родичами померлої більше години очікували, поки відкриють двері моргу. Річ у тім, що у пані Ніни закінчився договір на оренду цього приміщення. І генеральний директор надіслав їй два листи з проханням залишити приміщення, але у відповідь немає жодної реакції. Комунальне приміщення знаходиться в оренді Волинського обласного бюро судово-медичної експертизи, а Ніна Павлишина – суборендар. Я проти неї нічого не маю, я роблю свою роботу й тільки всього. Але мені безмежно шкода рідних, які, замість оплакувати померлого, змушені «воювати» з амбіційною підприємницею», – повідомив ківерчанин.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що власниця агенції ритуальних послуг Ніна Павлишина неодноразово потрапляла у скандал. Зокрема, 18 листопада 2020 року неприємний «сюрприз» чекав на власника транспортного засобу Toyota, у якому невідомі особи заблокувала будівельною піною двері, вікна, люк бензобаку тощо.

Водночас, зі слів мешканця Ківерців Миколи Матвійчука, який, власне, і звернувся до редакції із проханням допомогти висвітлити обставини надзвичайної події, у причетності до якої чоловік підозрює конкурентку своєї ритуальної агенції Ніну Павлишину.

З його слів, за шість років своєї діяльності ця людина витіснила та знищила усіх конкурентів у сфері надання ритуальних послуг в Ківерцях, зокрема тих, хто орендував приміщення під магазини. Як пояснив чоловік, пані Ніна, одноосібно тримаючи ритуальні магазини у Ківерцях, встановлювала ціни вищі, ніж в обласному центрі. Окрім того вона орендує декілька кімнаток у ківерцівському морзі. Тож, якщо люди відмовляються замовляти ритуальні товари та послуги у неї, всіляко перешкоджає чину поховання.

Своєю чергою, власниця ритуального агентства у Ківерцях Ніна Павлишина заперечує свою причетність до тиску на конкурентів у сфері відповідних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів