Поділитись:

У Колодяжному затопило «білий будиночок» Лесі Українки (відео)

Неділя, 26 лютого 2023, 08:52
У Колодяжному затопило «білий будиночок» Лесі Українки (відео)

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки підтопило підвал у «білому будиночку», де, власне, й жила письменниця. 

Про це у фейсбуці повідомила очільниця Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко.

«У день народження Лесі Українки, відвідала Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки. Був гарний захід, поговорили про Лесю і сьогодення, провели благодійний аукціон. Святковий настрій зник після того, як зайшла в щойно відреставровані меморіальні будинки», – написала вона.

Зі слів Оксани Важатко, недоліків у меморіальних будиночка багато, але справжньою катастрофою стало побачене затоплення підвального приміщення.

«Вода перед входом закриває нижню сходинку, рівень води 20 см. Низ дверей та коробки у воді. У будинку, попри те, що постійно опалюється, висока вологість… Вода стоїть ще з осені, але такого рівня ще не було», – коментує директорка обласного краєзнавчого музею.

Як пояснила вона, у проєктно-кошторичній документації передбачено і зроблено два типи гідроізоляції. Але, як виявилося, вона не працює. 

«Вода стоїть ще з осені, але такого рівня ще не було. Ми вже зверталися з листом-претензією до Житлобуда-2 з приводу цієї ситуації. Отримали відписку, що визначення рівня грунтових вод не передбачене ПКД. І як це вирішує питання непрацюючої гідроізоляції?» – написала Оксана Важатко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів