Поділитись:

Я маю інформацію, що наступ готується, – генерал Кривонос про загрозу з Білорусі

Субота, 25 лютого 2023, 16:13
Я маю інформацію, що наступ готується, – генерал Кривонос про загрозу з Білорусі

фото ілюстративне

У росіян є достатньо сил і засобів, які вони спроможні перекидати на потрібні їм напрямки як з боку Білорусі, так і з боку Харківського напрямку із безпосередньо рф. Також наступ можна очікувати і в бік Запоріжжя, і на Волинь.

Про це в інтерв'ю Главкому сказав генерал Сергій Кривонос.  

Зі слів Сергія Кривоноса, застереження про ймовірність нового наступу ворога з Білорусі мають підґрунтя. І не варто себе заспокоювати думкою, що ворог не накопичив достатнього угруповання впродовж останнього року.

«Ви були у Білорусі і бачили, що там недостатня кількість сил ворога? Нагадаю вам, що громадянин Зеленський за два дні до великої навали росіян говорив, що і війни не буде, і все буде добре. Я не вірю написам на парканах. Я завжди перевіряю, що за парканами», – зазначив він.

Генерал зауважив, що, згадуючи дії ворога вздовж кордону на території Білорусі у 2017 році (спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017» – ред.), він розумів, що готується наступ з її території.

«Так само і зараз я маю інформацію про те, що він готується. Розумієте, я вмію аналізувати та складати пазли з інформації. І для того, щоб перекинути на територію Білорусі потрібну кількість сил і засобів, росіянам потрібен тиждень часу. Це час для створення потрібного для наступу угруповання», – розповів Сергій Кривонос. 

Зі слів генерала, база для цього в них уже підготовлена. Люди постійно на полігонах навчаються, достатньо швидко.

«Тому казати, що ми не бачимо підготовки до наступу зараз не означає, що ситуація не зміниться завтра. Питання не в тому, що ми бачимо зараз, а в тому, що ми зробили, щоби бути до цього наступу готовими. І це питання найважливіше. Мусимо готуватись до найгірших варіантів», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів