Поділитись:

Скільки ще триватиме російсько-українська війна (відео)

Субота, 25 лютого 2023, 10:12

На початку повномасштабного вторгнення росіян більшість волинян, які взяли участь в опитуванні про тривалість війни у телеграм-каналі «Новини Луцька та Волині. Конкурент», вважали, що вона закінчиться за тиждень. Натомість тепер, через рік, понад 40 % опитаних взагалі не уявляють, коли закінчиться ця війна.

Про це розповів головний редактор ІА «Конкурент» Андрій Лучик в програмі «Слово редактору».

У першу річницю повномасштабного вторгення понад 40 % наших підписників взагалі не мають уявлення, коли ця війна закінчиться. 19 % вважають, що війна триватиме понад рік, а 17 % – що за рік ми повинні перемогти. 13 % переконані, що війна закінчиться до кінця літа. І лише 3 % сподіваються на завершення війни за календарний місяць.

 

Натомість рік тому, 2 березня 2022 року, відповіді на аналогічне запитання були іншими. Більш ніж половина опитуваних вважали, що все закінчиться... за тиждень. Ще четверть вважали, що війна завершиться за місяць. І лише 8 % читачів вважали, що ця війна – на роки.

 

«Можливо, це й було добре на початку, що так багато наших громадян вірили у швидку перемогу над ворогом. Адже це дозволило мобілізувати суспільство і витримати першу хвилю навали», – зазначає Андрій Лучик.

Але чого ж нам очікувати у 2023 році?

Перш за все, вважає головний редактор ІА «Конкурент», потрібно визначити, що є перемогою: 

  • Це відновлення статус-кво станом на 23 лютого 2022 року?
  • Це вихід на кордони 1991 року?
  • Це припинення обстрілів?
  • А може, розпад росії? 

«В будь-якому випадку, це не станеться «за 2-3 тижні», –  зауважив Андрій Лучик.

Військовий експерт і аналітик Олександр Коваленко вважає, що у 2023 році в України вистачить сил і засобів для відвоювання півдня – звільнення Херсонської та Запорізької областей, а також відвоювання частини Луганщини – до Старобільська. На відвоювання Криму потрібен буде час. А на відвоювання окупованих з 2014 року територій – потрібні будуть роки. Адже вони добре укріплені і на це потрібно чимало ресурсів.

Очільник української розвідки Кирило Буданов навпаки вважає, що, користуючись футбольною термінологією, рахунок на табло зараз 1:1. В середині весни на нас чекають вирішальні бої. А на табло зараз 70 хвилина матчу.

«Нагадаю, що футбольний матч триває 90 хвилин. Отож, попри різні прогнози, у 2023 році нас чекають ще ряд перемог Збройних сил України», – переконаний Андрій Лучик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів