Поділитись:

⚡️В Україну завезли токсичні горіхи з Бразилії

Середа, 08 лютого 2023, 20:10
⚡️В Україну завезли токсичні горіхи з Бразилії

У бразильському горіху, який експортували до України, виявили перевищення максимально допустимих рівнів токсинів.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Інформують, що отримали повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 26.01.2023 р. №2023.0615 стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в бразильському горіху, що експортувався з Бразилії (експортер: AMENDOPERES LTDA, Brazil; трейдер: ROTTERDAM CUSTOMS SERVICES B.V., Netherlands) до України (одержувач: ТзОВ «КРІОЛІТ-Д», вул. Океанська, 4, м. Дніпро).

Підприємців закликають терміново вилучити горіхи з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Держпродспоживслужбу, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

У разі виявлення в обігу цієї продукції, просять повідомляти у Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області: вул. Поліська Січ 10, м. Луцьк, Волинська область, 43010, тел.: +380 332 72-93-81.

Довідково:
Афлатоксини — клас природних мікотоксинів, що виробляються багатьма видами грибків (цвілі). Це отруйна речовина, яка, накопичуючись в організмі, стає небезпечною і може спричинити рак печінки.                                                                                                                                                                                                                               

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів