Поділитись:

«Було доволі страшно», – очільник волинських патрульних про участь в бойових діях (відео)

Понеділок, 06 лютого 2023, 13:30
«Було доволі страшно», – очільник волинських патрульних про участь в бойових діях (відео)

Наприкінці квітня 2022 року Дмитро Мокич з власної ініціативи відправився в зону бойових дій. Він поділився деталями про бойові завдання, які були перед ним поставлені, й взагалі про те, що там відбувалося.

Про це Дмитро розповів в інтерв'ю телеканалу «Конкурент TV».

31 січня 2022 року на місце керівника волинських патрульних призначили Дмитра Мокича, який раніше виконував обов‘язки заступника начальника. До призначення на цю посаду чоловік з квітня брав участь у бойових діях. Його шлях починався на Півдні.

«Спочатку ми стикнулися з постійними обстрілами міста Миколаєва. Було доволі страшно, тому що ворог не нехтував підступними методами в боротьбі проти населення. Їхніми завданнями були не якісь стратегічні об’єкти та цілі, а саме населення України, для того, щоб посіяти страх і щоб українці зробили кроки назад. Але українці впевнені у своїй перемозі. Це народ, який готовий до боротьби, що ми зараз і показуємо», – поділився Дмитро.

Наступні бойові дії відбувалися вже на Херсонському напрямку. Про населені пункти чоловік розповідати не став.

«Ми займали позиції, допомагали Збройним Силам України, ходили в розвідку, надавали розвіддані. Ця інформація була досить важливою. Коли Південна кампанія завершилась, нас відправили на Схід. Ми були задіяні при звільненні Лиману, Ізюму, Ямполя і ще ряду населених пунктів», – розповів Дмитро. 

Про хлопців, з якими чоловік був пліч-о-пліч, згадує лише з позитивом та зазначає їх закріплений командний дух.

«Зі мною були крутезні хлопці, які теж мали досвід. Командний дух, який в нас був закріплений керівником Євгенієм Жуковим позначився на нас. Ми не могли підвести ні його як керівника, ні суспільство. Насамперед це було нашим власним бажанням. Ми самі розуміли, що з ворогом потрібно боротися, і що це для нас досить важливо. Головна відмінність українців від тих нелюдів, які прийшли на нашу землю в тому, що ми захищаємось. Ми не є агресорами проти них. Але якщо ворог прийшов, то він отримає сповна».

Детальніше дивіться у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів