Поділитись:

Українські полярники показали, як пінгвінятко вилуплюється з яйця (відео)

П'ятниця, 03 лютого 2023, 00:24
Українські полярники показали, як пінгвінятко вилуплюється з яйця (відео)

На острові Галіндез триває справжній бебі-бум субантарктичних пінгвінів: біля станції «Академік Вернадський» вже з'явилося на світ більше тисячі пінгвінят.

Українські полярники показали, як пінгвінятко вилуплюється з яйця, повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

«Тримайте ще одне неймовірне відео появи на світ пінгвінятка від нашої біологині Марти Дзиндри. Поки його сестричка чи братик ще чекає в яйці, це сміливе пташенятко вже вирвалося "на волю», – йдеться у повідомленні.

Дорослих пінгвінів на антарктичному острові уже близько 3 тисяч, а малюків – біля 1300. Також є гнізда, де батьки ще висиджують яйця.

За останні 15 років популяція субантарктичних пінгвінів на острові Галіндез суттєво зросла, кажуть вчені. 

Якщо у 2007 році тут лише почали з'являтися перші гнізда, то рекордного 2020-го їх було 1800! 

Через брак місця на берегах острова пінгвінам навіть довелося заснувати нову, третю субколонію в центральній частині.  Зараз на Галіндезі трохи більше 1600 гнізд.

«Постійний моніторинг пінгвінів дозволяє вченим чітко задокументувати факт зміни клімату в регіоні та реакцію на нього природи. Адже субантарктичні пінгвіни – теплолюбні, і на наш острів перемістилися лише тоді, коли умови для них тут стали комфортними. Тож продовжуємо спостерігати за цими непересічними створіннями і ділимося з вами найцікавішими моментами», – пишуть полярники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів