Поділитись:

«Колядували» пінгвіни: українські полярники зустріли Різдво (фото)

Неділя, 09 січня 2022, 09:25

Учасники 26-ї української антарктичної експедиції, які перебувають на антарктичній станції «Академік Вернадський», відзначили Різдво з кутею та іншими традиційними стравами, а роль колядників виконували пінгвіни.

Про це повідомляє видання «Суспільне» з посиланням на Національний антарктичний науковий центр (НАНЦ).

У центрі розповіли, що на Святвечір полярники зібралися за святковим столом, а кухар Артем Ігнатенко з помічниками приготував кутю та інші традиційні страви, щоб якомога більше відтворити домашню атмосферу. А 7 січня на всю команду полярників чекав святковий різдвяний обід і «колядники».

«Їхню роль на станції виконують пінгвіни, яких на нашому острові кілька тисяч, й усі вони постійно досить голосно кричать. Тож на Різдво полярники жартують, що колядки їм співають пінгвіни», — зазначили в Антарктичному центрі.

Там додали, що через рекордні снігові замети вхід до каплиці святого Володимира, розташованої на станції, був заблокований, але полярники сподіваються незабаром його розчистити.

 

 

Нагадаємо, що кілька разів на добу українські полярники спостерігають цікаву картину: як пінгвіни організованими шеренгами «марширують» до океану, щоб поласувати крилем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів