Поділитись:

Українські полярники викопували станцію «Вернадського» від рекордних снігопадів (фото)

Неділя, 16 січня 2022, 02:36
Українські полярники викопували станцію «Вернадського» від рекордних снігопадів (фото)

Полярники почали «викопувати» українську антарктичну станцію «Академік Вернадський», яку засипало кількаметровим шаром снігу після рекордних снігопадів.

Про це повідомили в Національному антарктичному науковому центрі, пише «Громадське».

Там розповіли, що попри початок антарктичного літа снігопади біля «Вернадського» майже не припинялися з нового року. Тепер полярникам необхідно відкопати всю інфраструктуру.

«Тож у них почалися активні фізичні тренування на свіжому повітрі. Так, зимівники та учасники сезонної експедиції уже кілька тижнів визволяють територію "Вернадського" від снігового полону», – йдеться у повідомленні.

Нині майже відкопали житловий корпус, капличку та прохід до другого причалу. Також для проведення запланованих робіт із модернізації станції розчистили металоконструкцію біля дизельної для переміщення вантажів, територію за сміттєвим майданчиком для його розширення, місце для прокладання нової паливної лінії та фундамент крану для його гідроізоляції.

Попереду на полярників чекає ще розчищення площі навколо складу для його розширення.

«До речі, до роботи долучилися й французькі гості, які нещодавно приїхали на "Вернадський" для проведення досліджень. Побажаємо всій команді, щоб подальше снігоприбирання було легким та швидким, а вже очищені ділянки не притрушував новий сніжок», – написали у Центрі.

Українські полярники викопували станцію «Вернадського» від рекордних снігопадів (фото)Українські полярники викопували станцію «Вернадського» від рекордних снігопадів (фото)Українські полярники викопували станцію «Вернадського» від рекордних снігопадів (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів