Поділитись:

Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото)

Вівторок, 31 січня 2023, 00:27
Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото)

Міністерство оборони України порадило лікарям залучати чотирилапих копів з Київщини до занять з емоційної підтримки військових та цивільних, які потребують реабілітації.  

Про це 30 січня повідомив Кінологічний центр поліції в Київській області.

Днями лейтенант поліції Катерина Бєляєва разом з її чотирилапими вихованцями Бентлі, Вайда та Поля перебували у відрядженні в одному з військових госпіталів, що спеціалізується зокрема й на медико-психологічній реабілітації оборонців країни.

Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото)  Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото) Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото)  Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото)  

Від початку повномасштабного вторгнення чотирилапих залучають до роботи педагогів та психологів з дітьми й дорослими, потерпілими від навали агресора, пораненими бійцями ЗСУ, тимчасово переміщеними особами та тими, хто пережив полон й евакуацію. 

Однак уперше кінологиня Катерина та собаки мали змогу працювати у складі робочої групи військових психологів, психіатрів та реабілітологів. Під час роботи групи були напрацьовані нові та удосконалені відомі методики застосування собак емоційної підтримки.

Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото) Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото) Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото) 

Чотирилапі помічники були рекомендовані військовими лікарями для подальшого застосування задля надання емоційної підтримки постраждалим, які потребують реабілітації.

«Наскільки нам відомо, такі рекомендації та цей від військових лікарів собаки в Україні отримують вперше», – йдеться у дописі. 

Залучення тварин до реабілітації відбулося в рамках проєкту «Радість дотику», ініційованого ВГО «Молодіжна організація інвалідів, ветеранів війни «Струни серця» за підтримки Українського  ветеранського фонду співробітництва кінологічного центру поліції Київщини. 

Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото) Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото) Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото) Емоційна реабілітація постраждалих: в Міноборони порадили медикам залучати собак (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів