Поділитись:

Заробляли до мільйона щомісяця: на Волині викрили масштабний наркобізнес (фото, відео)

Понеділок, 30 січня 2023, 11:55

На Волині правоохоронці викрили масштабний канал розповсюдження наркотиків. Координатора та двох «закладників» уже затримали.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

«Виявили та затримали наркозбувачів співробітники управління боротьби з наркозлочинністю спільно з підрозділами ГУНП у Волинській області, використовуючи можливості відділу кримінального аналізу», – зазначили правоохоронці.

Поліцейські затримали двох жителів Київської області, які забезпечували функціонування телеграм-каналу: збували потенційним клієнтам так звані «закладки» з наркотичними засобами, психотропними речовинами та прекурсорами, залишаючи їх у певних визначених місцях.

На місці затримання у них виявили та вилучили понад 2 360 «закладок» з альфа-PVP, амфетаміном, таблетками наркотичної дії. Згодом знайдено і заховані раніше понад півтори сотні «закладок» в різних місцях.

Співробітники УБН в Київській області встановили та затримали й координатора вищевказаних «закладників» – 22-річного жителя міста Фастів. Під час невідкладного обшуку за місцем його проживання виявили та вилучили запаси наркотичних речовин, зіп-пакети, ізоляційну стрічку техніку, яка використовувалась для незаконного промислу. Також він отримував в певних локаціях схованки з наркотиками, потому фасував, розподіляв і передавав спільникам для розкладання.

Загалом, під час оглядових та обшукових дій вилучили закладок з психотропами й таблеток на понад 3 мільйони гривень за цінами так званого «чорного ринку». Щомісяця фігуранти збували близько двох тисяч закладок, отримуючи майже мільйон гривень незаконного прибутку.

Нині за цим фактом слідчі ГУНП у Волинській області розслідують кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального Кодексу України. Затриманим загрожує позбавлення волі від 6 до 10 років. Тривають слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів