Поділитись:

З’явилися результати розслідування масового занедужання учнів 22-ї луцької школи

Субота, 21 січня 2023, 18:25
З’явилися результати розслідування масового занедужання учнів 22-ї луцької школи

З’явилися перші результати розслідування масового отруєння в луцькому ліцеї №22. З'ясувалося, що причиною поганого самопочуття дітей стала ротавірусна інфекція.

Новину повідомили у Волинському лабораторному центрі контролю та профілактики хвороб, пише ВСН.

Медики зазначали, що епідрозслідування триває і вже з’явилися перші результати.

Минулого тижня учні навчального закладу почали масово скаржитись на погане самопочуття. У всіх єдиний симптом – нудота. Тоді учнів відправили на дистанційне навчання.

З’ясували, що причиною занедужання школярів стала ротавірусна інфекція. Це одна з форм гострої кишкової інфекції, збудником якої є ротавірус людини. Здебільшого захворювання виникає в холодну пору року, переважно з листопада до квітня.

Передавання відбувається контактно-побутовим шляхом – під час контакту з поверхнями чи предметами, що могли бути забруднені фекаліями, як-то іграшки, меблі, одяг, підлога, або під час вживання в їжу інфікованих продуктів харчування.

Медики повідомили, що наразі відомо про 16 хворих, це учні Луцького ліцею № 22. Хворі скаржилися на загальну слабість, порушення травлення (нудота, блювота, рідше – діарея, незначне підвищення температури тіла). Захворювання протікають в середній та легкій формі важкості. Лише одна дитина госпіталізована, всі решта лікуються амбулаторно під наглядом лікаря. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024