Поділитись:

Грузія не поверне Україні «Буки» – вона їх купила

Вівторок, 10 січня 2023, 11:55
Грузія не поверне Україні «Буки» – вона їх купила

У Грузії відреагували на заяви тимчасового повіреного у справах України в Грузії Андрія Касьянова про те, що Київ просив Тбілісі повернути йому комплекси «Бук», які Україна надала цій державі під час війни з РФ у 2008 році.

За словами члена правлячої партії «Грузинська мрія» Гіві Міканадзе, зенітно-ракетні комплекси не були передані безкоштовно, відповідно, зараз ця зброя є власністю Грузії, інформує УНІАН з посиланням на грузинське видання SOVA.

«Я не знаю, що Україна передала нам після війни 2008 року, наскільки мені відомо, якщо щось і передавалося, то купувалося. Отже, якщо купувалося, то це власність Грузії і грузинська зброя», – сказав Міканадзе.

Він зазначив, що такі заяви можуть свідчити про «чергову спробу якимось чином втягнути Грузію в цю війну».

Своєю чергою, інший член правлячої партії Гія Вольський назвав Андрія Касьянова «неадекватним» і підкреслив, що Грузія заплатила гроші за все озброєння, яке є в її розпорядженні.

«По-перше, заява Касьянова неадекватна щодо ситуації 2008 року. За військову техніку сплачено мільярди, і взагалі те, що він називає допомогою Грузії, було отримано в обмін на певні суми... Що стосується неадекватності висловлювання, не дивно, що це характеризує деяких чиновників, але я думаю, що сам Касьянов неадекватний у своїх діях, і як людину його слід оцінювати саме так», – сказав грузинський депутат.

Вольський також стверджує, що Україна не тільки надіслала запит на передачу зброї, а й нібито на «організовану відправку добровольців».

«Навіть надсилали літаки, чартерні рейси з України, а ми на це не погоджувалися, тому що це було б рівносильно вступу у війну», – сказав він.

Нагадаємо: Грузія відмовилась запроваджувати санкції проти росії через її вторгнення в Україну. Причина – це не входить до інтересів Грузії та її народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів