Поділитись:

У Грузії не буде жодного «другого фронту», – прем'єр-міністр Гарібашвілі

Середа, 27 квітня 2022, 17:38
У Грузії не буде жодного «другого фронту», – прем'єр-міністр Гарібашвілі

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що жодного «другого фронту» проти рф його країна не відкриє.

Про це у середу, 27 квітня, інформує УНН із посиланням на «Новости Грузия».

У Тбілісі продовжують коментувати висловлювання радника глави офісу президента України Олексія Арестовича, згідно з яким Грузія має історичну можливість повернути контроль над Абхазією та Цхінвальським регіоном, хоча він вважає, що нинішній уряд Грузії цього не зробить, оскільки своїми діями і заяви дуже намагається догодити росії.

Раніше Арестович також заявив, що ні нинішнє керівництво Молдови, ні тим більше керівництво Грузії не є «людьми війни». За його словами, для керівництва Молдови та Грузії війна – це жах, з яким вони не хочуть зіткнутися. При цьому він погодився, що включитися у військові дії міг експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі.

«Ніякого другого фронту, жодної другої війни у ​​Грузії не буде. Це наша принципова позиція», – заявив Гарібашвілі.

Він знову повторив свою позицію щодо причин грузино-російської війни 2008 року, згідно з якою тодішній президент Грузії Михайло Саакашвілі «припустився найбільшої, невиправної помилки, коли не зміг уникнути війни, внаслідок чого країна була зруйнована».

«Якби сьогодні Саакашвілі був при владі, то тут була б війна... Саакашвілі приїхав з однією метою – щоб влаштувати дестабілізацію в країні, революцію, масові вбивства, зокрема опозиційних лідерів, та влаштувати переворот. Це означало б розв'язання нової війни в окупованій країні. Ви можете собі уявити, наскільки брудній провокації ми змогли запобігти?!», – заявив Гарібашвілі.

Найбільша опозиційна партія «Єдиний національний рух» і більшість опозиції різко критикують владу за відмову встановлювати власні санкції проти рф через війну в Україні. Правляча партія пояснює це рішення тим, що від таких санкцій постраждає лише сама Грузія, а опозицію звинувачує у спробі втягти країну у війну.

Нагадаємо: раніше спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі різко та публічно відповів відмовою на запрошення українського колеги Руслана Стефанчука відвідати Бучу разом з іншими керівниками парламентів світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів