Поділитись:

Україна просила у Грузії раніше передані їй ЗРК «Бук», – дипломат

Понеділок, 09 січня 2023, 10:17

Київ просив Тбілісі передати зенітні ракетні комплекси «Бук», які були надані Грузії Україною під час війни 2008 року.

Про це йдеться у статті тимчасового повіреного у справах України в Грузії Андрія Касьянова, інформує «Європейська правда».

«Українська сторона послідовна у своїх запитах до всіх міжнародних партнерів, у тому числі Грузії, щодо надання озброєння, військової техніки та боєприпасів, а також відверто заявляла про життєву необхідність в озброєнні на самому початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну», – зазначив він.

Зокрема, Київ просив передати зенітні ракетні комплекси «Бук», які Україна передала Грузії під час війни з РФ у 2008 році.

Також запит України включав і передані Грузії Сполученими Штатами протитанкові комплекси Javelin. Щодо останнього була не лише згода з боку США, але й навіть пропозиція замінити їх на новіші комплекси.

«Незважаючи на те, що уряд Грузії категорично відмовився надавати військову допомогу, Україна виступає проти використання цього питання у внутрішньополітичних суперечках та відкидає будь-які звинувачення у спробах втягнути Грузію у війну з РФ», – заявив Касьянов.

Нагадаємо: в Україні менш як за пів року розгорнуть комплекс протиповітряної та протиракетної оборони Patriot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів