Поділитись:

Показали «знакове» відео про Луцьк, яке готували понад 1,5 року

Понеділок, 09 січня 2023, 17:50
Показали «знакове» відео про Луцьк, яке готували понад 1,5 року

У Луцьку презентували проморолик міста, присвячений його відомим жителям.

Відео опублікували у понеділок, 9 січня, на фейсбук-сторінці «Луцьк – приємне відкриття».

«Місто, його образ, його душу, його суть творять люди. Люди, які тут жили усе своє життя чи тільки короткий його період, які живуть у ньому зараз, працюють, творять... Люди змінюють місто, а місто змінює їх.
Люди залишають по собі слід. Цей слід може бути різним і залежить від величі людини: замок, перемога, будинок, дерево, рекорд, художнє полотно, вірш чи пісня. Один чи багато... Але цей слід залишається в місті, в його історії, в його аурі. Одні сліди навіки вкарбовують своїх творців у скрижалі історії зі знаком + чи -, інші – лишаються непомітними і стираються вітрами часу», – поділилися творці.

Автори зізналися, що проморолик готували довго, понад 1,5 року. Впродовж цього часу змінювались концепції, сценарії та герої.

Коли відео вже майже було готове, розпочалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну, і все знову змінилось. Але творці не відмовилися від початкової ідеї показати дух міста і лучан.

«За час зйомок хтось із героїв ролика досягнув нових вершин майстерності, хтось став Героєм України, хтось переміг на Євробаченні, хтось пішов боронити рідну землю, а когось із них не стало... Тепер, коли щодня ми втрачаємо рідних, близьких і знакових для нас та суспільства людей, особливо гостро відчуваємо цінність кожного. Особливо гостро розуміємо, як важливо встигнути вшанувати кожного, хто цього вартий, ВЧАСНО.
Цей ролик мав стати черговим, а став знаковим. Бо відображає нашу суть, зв’язок поколінь і єдність історії в Луцьку», – зазначили автори відео.

9 січня 1943 року народився Микола Головань – відомий скульптор і почесний громадянин Луцька. Більшість знає його як творця «Будинку з химерами», автора сотень скульптур, які встановлені в Луцьку і не тільки.

«Він був для міста людиною-епохою, адже понад 40 років творив свій дім, який, без перебільшення, став одним із символів Луцька.
Тому ми показуємо цей ролик сьогодні і присвячуємо його презентацію пам’яті Миколи Микитовича Голованя», – йдеться в описі проморолика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів